Conceptul stilat Audi e-tron GT va avea o versiune de serie! Premiera este programată pentru anul viitor

25 Noiembrie 2019, 10:38
Denis Godorozea
Audi a confirmat pentru presă data lansării a versiunii de serie a conceptului stilat e-tron GT. Germanii vor suplini gama electromobilelor e-tron cu un prim sedan cu patru uşi şi siluetă coupe, care urmează să debuteze în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles în luna noiembrie a anului viitor. Pe piaţă noul model se va duela cu Tesla Model S, având un substrat tehnic comun cu Porsche Taycan.
Conceptul Audi e-tron GT a fost prezentat publicului cu un an mai devreme, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Ei bine, în cadrul unui interviu Marc Lichte, directorul de design Audi, nu a dezvăluit denumirea modelului de serie, însă a precizat că acesta va fi un coupe, ceea ce ne duce cu gândul anume la conceptul stilat debutat acum un an. Astfel, e-tron GT va fi cel de-al treilea electromobil de serie din noua gamă de modele.

Cel mai probabil varianta de serie va avea un substrat tehnic comun (sau identic?) cu proaspătul Porsche Taycan. În nivelele de echipare medii şi de top e-tron GT va utiliza două motoare electrice în cadrul unui sistem de tracţiune integrală. În cadrul conceptului cele două motoare ofereau la activ 590 CP şi erau alimentate de la o baterie de 90 kWh, capabilă să-i asigure o autonomie de circa 400 km. Deci, caracteristici apropiate de cele indicate de electromobilele de serie de astăzi, dar nu este exclus că până la lansare e-tron GT ar putea beneficia de îmbunătăţiri tehnice pentru o autonomie mai mare.
Amintim că până la finalul anului 2025 Audi planifică să lanseze pe piaţă nu mai puţin de 12 electromobile. Primele în gamă sunt SUV-urile e-tron şi e-tron Sportback, iar până la sfârşitul anului viitor urmează să debuteze e-tron GT, dar şi o versiune electrică a SUV-ului coupe Audi Q4. Astfel, germanii planifică să lanseze versiuni 100% electrice şi pentru modelele existente, echipate cu sisteme de propulsie clasice sau hibride.
1
1,233
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!