Concursul Automobilul Anului 2020: Care sunt cei şapte finalişti ai concursului Car of the Year?

26 Noiembrie 2019, 15:41
Denis Godorozea
Au fost anunţaţi finaliştii concursului european "Automobilul Anului 2020" — pentru marele titlu de această dată vor lupta şapte modele, dintre două au un sistem de propulsie 100% electrică, iar majoritatea sunt disponibile cu un sistem de propulsie electrificat, hibrid, mild-hybrid sau plug-in hybrid. Câştigătorul concursului va fi anunţat în cadrul Salonului Auto de la Geneva la 2 martie 2020.

În acest an pentru premiul prestigios vor lupta, în ordine alfabetică: BMW Seria 1, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3 şi Toyota Corolla. Câştigătorul va fi ales de un juriu format din 60 jurnalişti din 23 ţări. Amintim că Automobilul Anului 2019 mai devreme a fost numit SUV-ul electric Jaguar I-PACE.
De alfel, se pare că toţi finaliştii au şanse să ridice premiul, însă noi anticipăm că, precum cu un an mai devreme, câştigător va fi ales unul dintre electromobilele Porsche Taycan sau Tesla Model 3. De menţionat, că Porsche s-a ales cu premiul prestigios o singură dată, în 1978, cu sportcar-ul 928, iar Taycan, fiind primul electromobil de serie al mărcii, rămâne fidel tradiţiilor seculare ale constructorului german. Totodată, Tesla Model 3 a reuşit să devină un adevărat bestseller în Europa şi atrage cu un preţ mai atractiv.

Cum credeţi, dragi prieteni, care dintre cei şapte finalişti merită cel mai mult să devină Automobilul Anului 2020?
0
2,023
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!