Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Coupe-ul Lexus LC se prezintă în versiunea decapotabilă de serie LC 500 Convertible

20 Noiembrie 2019 - 13:22
Denis Godorozea
În cadrul Salonului Auto de la Los Angeles Lexus a prezentat în premieră mondială noua decapotabilă LC 500 Convertible. Versiunea derivată din coupe-ul LC 500 vine cu un substrat tehnic comun, dar cu un aspect exterior mai stilat, cu plafon textil.
La exterior noua decapotabilă nu se distinge prea mult de versiunea coupe, cu excepţia, bineînţeles, plafonului textil. Clienţii vor putea alege dintre cele 10 nuanţe de caroserie, şi nuanţele de negru sau bej pentru plafonul pliabil textil. Totodată, niponii au introdus modificări pentru rigidizarea caroseriei, dar şi promit o suspensie mai moale pentru versiunea Convertible.
Plafonul textil poate fi acţionat la viteze de până la 50 km/h, iar întreg procesul derulează în 16 secunde. Niponii au introdus modificări la nivel de sistem de climatizare, pentru călătorii confortabile cu plafonul pliat — sistemul poate crea un soi de eşarfă din aer cald/rece, la alegerea celor de la bord, pentru ca curenţii de aer să nu să se facă prea mult resimţiţi. Totodată, au fost introduse elemente de caroserie adiţionale pentru a minimiza zgomotul aerodinamic.
Sub capota Lexus LC 500 Convertible se va situa acelaşi benzinar aspirat natural, V8 de 5.0 litri, ce livrează 477 CP şi 540 Nm. Motorul se cuplează la cutia automată cu 9 rapoarte, ce transmite cuplul pe puntea spate. Niponii nu au dezvăluit, însă, caracteristicile dinamice. Decapotabila va fi, cel mai probabil, mai lentă decât varianta coupe, or modificările aplicate şi prezenţa mecanismului de acţionare a plafonului au adus un surplus de 80 kg greutăţii proprii.
În SUA Lexus LC 500 Convertible va fi lansat în vara anului viitor. Iniţial vor fi disponibile decapotabilele în ediţia specială Inspiration Edition, care se distinge de alte versiuni printr-un plafon textil de culoare albastră, jante bicolore de 21 inch şi inserţii decorative speciale la bord. În total Inspiration Series va enumera doar 100 unităţi. Preţurile vor fi făcute publice mai aproape de lansare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (18 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter