Crossover-ul urban KIA Seltos vine în Europa: versiunea globală debutează mâine la Los Angeles

19 Noiembrie 2019, 17:46
Denis Godorozea
KIA a publicat o imagine de teasing cu un nou model, ce urmează să debuteze mâine în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Sud-coreenii nu au dezvăluit detalii despre denumirea şi poziţia pe piaţă a modelului, însă imaginea publicată sugerează că aceasta ar fi versiunea globală a crossover-ului urban Seltos, care urmează să ajungă şi pe piaţa europeană.
Actuala gamă KIA enumeră mai multe SUV-uri, de diferite dimensiuni, o bună parte dintre care este strict comercializată pe anumite pieţe. Totuşi, modelul Seltos vine să cucerească piaţa globală, fiind lansat anterior în Coreea de Sud, Australia şi India, modelul va fi lansat pe pieţele din Europa şi America de Nord, unde este prezent crossover-ul compact Stonic. Astfel, nu este clar cum vor fi poziţionate cele două modele pe piaţă, pentru a evita o concurenţă internă.
Amintim că KIA Stonic are pe piaţa din India doar 3 propulsoare: motorul incipient pe benzină, de 2.0 litri, aspirat natural cu 149 CP la activ, benzinarul turbo de 1.6 litri cu 177 CP la activ, şi turbodiesel-ul de 1.6 litri cu 136 CP. Probabil aceleaşi motoare vor fi oferite şi pe piaţa din Rusia, de unde modelul va veni şi în ţara noastră, or aici lipseşte în totalitate modelul Stonic. Pentru pieţele americane şi europene constructorul ar putea pregăti motorizări turbo mai eficiente, care să se încadreze în normele ecologice, dar şi variante hibride, plug-in hybrid şi, mai nou, versiuni 100% electrice.
0
2,518
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!