Detalii despre fuziunea concernelor PSA şi FCA: francezii, de fapt, cumpără alianţa FIAT-Chrysler Automobiles?

1 Noiembrie 2019, 13:02
Denis Godorozea
Ieri lumea auto a fost zguduită de anunţul făcut de concernele PSA Peugeot-Citroen şi FCA (FIAT-Chrysler Automobiles). După mai multe runde de negocieri, inclusiv şi cu alte concerne mondiale, cele două companii au decis să fuzioneze, urmând să devină un mega-concern, al patrulea în lume după Volkswagen, Toyota şi Renault-Nissan. Comunicatul de presă, lansat de francezi, a dezvăluit, însă, detalii interesante despre viitoarea afacere.
Astfel, deşi iniţial oficialii celor două companii au declarat că va avea loc o fuziune între două părţi egale, informaţiile distribuite în comunicatul de presă lansat de francezi arată că PSA Peugeot-Citroen urmează să cumpere, de altfel, întregul concern FCA! Potriviti informaţiilor oficiale, cei de la PSA vor achita dividente în valoare de 5.5 miliarde dolari acţionarilor FCA, echivalentul a circa 5 milioane euro, pe când cei de la FCA nu vor contribui cu o sumă similară în cadrul afacerii.

Dezvăluirile făcute de cele două grupuri au avut un impact puternic şi asupra cotaţiilor concernelor la bursele de valori. Astfel, acţiunile FCA au înregistrat o majorare de circa 8% pe piaţă, în timp ce acţiunile francezilor de la PSA s-au prăbuşit cu 14%.
0
831
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!