Ford Bronco debutează cu statut de prototip de performanţă pentru curse de offroad

7 Noiembrie 2019, 16:36
Denis Godorozea
Ford reintroduce în gamă offroader-ul Bronco, care se vrea a fi un rival pentru offroader-ele veritabile de talie mondială! Însă deocamdată offroader-ul american debutează în calitate de prototip de performanţă dedicat curselor pe teren accidentat, astfel încât oferă prea puţine detalii despre aspectul exterior şi substratul tehnic al viitorului model de serie.
Prototipul Ford Bronco R are o caroserie asemănătoare cu cea a offroader-ul de serie, însă cu o serie de modificări importante, inspirate de la primele generaţii Bronco din anii 1960 ai secolului trecut. Premiera a marcat cei 50 ani de la victoria modelului american în cursa Baja 1000, prototipul fiind dezvoltat de inginerii Ford în cooperare cu Geiser Brothers şi cu campionul cursei Cameron Steele.
Ford Bronco R are la bază platforma Ford T6, pe care o împarte cu versiunea de serie, însă dispune de o suspensie independentă originală. Amortizoarele standard au fost înlocuite cu amortizoarele speciale Fox, iar jantele de 17 inch au fost "încălţate" în anvelopele de offroad BFGoodrich. Constructorul vrea să-şi testeze creaţia în condiţii reale în viitoarea cursă de offroad de 1,609 km pe peninsula California, iar ulterior Bronco R va mai fi văzut şi în alte curse mondiale dedicate automobielor de teren.
La moment nu se cunoaşte când va avea loc premiera versiunii de serie Bronco. Americanii nu oferă prea multe informaţii, însă presa americană a relatat, cu referire la surse din interiorul companiei, că offroader-ul va avea o platformă tehnică comună cu pick-up-ul Ranger, un aspect exterior inspirat de la conceptul Troller R-X, debutat în 2012, şi o cutie manuală cu 7 trepte.
0
1,289
GALERIE FOTO (12 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!