Ford Ranger Raptor şi Focus ST au suplinit flota de automobile de poliţie în Marea Britanie

29 Noiembrie 2019, 15:34
Denis Godorozea
Flota maşinilor de poliţie din Marea Britanie a fost suplinită cu două modele de performanţă Ford — pick-up-ul Ranger Raptor şi break-ul Focus ST vor patrula drumurile din ţara Galilor. Ford Ranger Raptor va patrula drumurile interurbane şi rurale, pe când Ford Focus ST va patrula autostrăzile.
Cele două automobile au fost vopsite în nuanţele speciale ale poliţiei britanice, au fost echipate cu girofaruri, inclusiv în grilele radiatoarelor, iar la interior şi-au făcut loc comenzi specifice pentru acţionarea noilor sisteme de la bord dar şi dispozitive de comunicare şi acces la bazele de date ale poliţiei.
Ford Ranger Raptor are sub capotă propulsorul twin-turbo diesel de 2.0 litri, cu 4 cilindri, ce dezvoltă 213 CP şi 500 Nm. Motorul este cuplat la cutia automată cu 9 rapoarte, preluată de la pick-up-ul de top Ford F-150 Raptor. Ranger-ul de performanţă este echipat standard cu o suspensie de performanţă, cu amortizoare livrate de Fox.
Nu se cunoaşte ce propulsor are Ford Focus ST sub capotă, or versiunea respectivă este disponibilă cu două tipuri de propulsoare, pe benzină şi pe motorină. Presa britanică comunică că break-ul poliţienesc utilizează benzinarul turboaspirat EcoBoost de 2.3 litri, capabil să ofere 280 CP şi 420 Nm, cuplat la cutia manuală cu 6 trepte.
0
2,870
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!