Germanii au pregătit două premiere incendiare pentru Los Angeles: noile Mercedes-AMG GLS 63, GLE 63 şi GLE 63 S

21 Noiembrie 2019, 09:14
Denis Godorozea
Mercedes-AMG a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles două bijuterii pe patru roţi cu caracter demenţial — noile GLS 63 4MATIC+, GLE 63 4MATIC+ şi GLE 63 S 4MATIC+. Versiunile de performanţă de top, precum şi cele standard, au un substrat tehnic similar, dar al naibii de condimentat, cu benzinar biturbo V8 şi tehnologii preluate din sporturile cu motor.
Cele două (trei?) SUV-uri de performanţă utilizează aceeaşi unitate biturbo V8 de 4.0 litri, pe benzină, însă în cazul modelului AMG GLE acelaşi propulsor va fi disponibil în două variante de putere, în dependenţă de versiunea aleasă, cea de top fiind marcată cu indicele "S". De altfel, anume ipostaza de top, disponibilă pentru GLE 63 S 4MATIC+ este prevăzută standard pentru imensul GLS 63 4MATIC+. Ar putea asta însemna că germanii pregătesc o versiune şi mai puternică pentru cel mai mare SUV din gamă?
Aşadar, noile Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ şi Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ au sub capotă acelaşi motor în aceeaşi ipostază, ce oferă la activ 612 CP şi un cuplu imens de 850 Nm. Motorul mai este asistat de un generator-starter, care poate oferi un boost adiţional de 22 CP în primele clipe de acceleraţie. Motorul este cuplat la cutia automată cu 9 rapoarte ce livrează cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală 4MATIC+.
Versiunea "incipientă" Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC+ are sub capotă acelaşi benzinar V8 în cadrul sistemului de propulsie mild-hybrid EQ Boost, doar că în cazul motorizării respective puterea maximă a motorului a fost redusă până la 571 CP şi 750 Nm.
Cel mai agil SUV în noua triadă de performanţă este Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+, care poate atinge viteza de 100 km/h într-un timp halucinant de doar 3.8 secunde. Acesta este urmat de GLE 63 4MATIC+ fără indicile "S", care execută acelaşi exerciţiu în 4.0 secunde.
Cel mai "lent", din cauza greutăţii şi coeficientului aerodinamic, bineînţeles, este Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+, care accelerează până la 100 km/h în 4.2 secunde. Indiferent de model şi versiune, viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h şi poate fi mărită până la 280 km/h cu pachetul opţional AMG Driver’s Package.
0
1,879
GALERIE FOTO (46 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!