Hyundai prezintă noul electromobil de serie cu preţ atractiv - noua Lafesta EV

28 Noiembrie 2019, 17:11
Denis Godorozea
În aceste zile în China a avut loc premiera noului electromobil accesibil Hyundai — noua Lafesta EV. Aceasta este o versiune 100% electrică a modelului compact Lafesta, comercializat în exclusivitate pe piaţa chineză, ceea ce înseamnă că nici versiunea electrică nu va părăsi hotarele ţării respective. Totodată, Lafesta EV promite o autonomie îmbunătăţită, comparativ cu actualul Ioniq EV, dar şi un preţ mai atractiv.
Precum şi în cazul celorlalte electromobile, dezvoltate pe baza modelelor ce dispun standard de propulsoare termice, noua Lafesta EV a beneficiat de actualizări minore de design, prin semnături noi ale blocurilor optice LED şi prezenţa unui scut frontal în schimbul calandrului tradiţional. Totodată, Lafesta EV vine echipată standard cu un set mai generos de opţionale.
Hyundai Lafesta EV are la bază un singur motor electric, ce pune în mişcare roţile punţii faţă şi livrează un maxim de 204 CP şi 310 Nm. Acesta este alimentat de la o baterie de 56.5 kWh, simţitor mai mare decât cea prevăzută pentru Ioniq EV, de 38.3 kWh. Astfel, constructorul sud-coreean promite şi o autonomie extinsă, comparativ cu electromobilul compact existent — 490 km, fără a specifica, însă, conform cărui standard a fost obţinută această cifră (cel mai probabil, NEDC, deci Lafesta EV ar avea o autonomie reală de circa 350 km).
Noul electromobil va fi disponibil doar pe piaţa chineză, iar livrările vor demara în prima jumătate a anului viitor. Lafesta EV are un nivel de echipare de top, ce include sisteme de siguranţă activă şi asistenţă pentru şofer, dar şi un ecran multimedia de 10.25 inch cu posibilităţi vaste de conectare cu gadget-ul. Totodată, constructorul promite un preţ foarte atractiv, însă acesta va fi dezvăluit mai aproape de startul oficial al vânzărilor.
0
1,480
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!