Legendarul Ford Mustang "Eleanor" din pelicula Gone in Sixty Seconds poate fi achiziţionat la licitaţie

11 Noiembrie 2019, 10:23
Denis Godorozea
Casa de Licitaţie Mecum va expune în vânzare un automobil cu totul special — legendarul Ford Mustang "Eleanor" din pelicula Gone in Sixty Seconds. Da, anume acel fastback condus de celebrul actor Nicolas Cage în film! Ei bine, unul dintre cele 11 modele originale, dezvoltate special pentru filmări.
Ford Mustang din renumitul film a fost produs în 1967, pentru ca la sfârşitul secolului trecut să evolueze în legendarul "Eleanor", creat de atelierul Cinema Vehicle Services special pentru pelicula Gone in Sixty Seconds. Această unitate a participat în filmările statice, pentru a prezenta limbajul stilistic regândit şi ambianţa interioară originală a celui mai dorit automobil de protagonistul Randall "Memphis" Raines. După filmări exemplarul dat a fost restituit atelierului CVS pentru a fi reabilitat. După reabilitare, însă, Eleanor a parcurs doar 145 km, iar acum poate suplini colecţia unuia dintre fanii peliculei Gone in Sixty Seconds.
Acest Ford Mustang are sub capotă benzinarul de 5.8 litri, cu sistem de admisieEdelbrock Performer, eşapament Magnaflow. Cutia de viteze originală a fost înlocuită cu una manuală, cu 5 trepte, livrată de Tremec. Afară de aceasta, Eleanor a fost echipat cu un sistem NOS, capabil să mărească puterea maximă cu circa 125 CP pe distanţe scurte.
Preţul acestui Eleanor nu a fost anunţat încă. De menţionat că anterior un alt Mustang, protagonist al aceluiaşi film, a fost vândut de casa de licitaşie Barrett-Jackson pentru 385,000 dolari americani.
0
1,723
GALERIE FOTO (11 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!