Mazda raportează o cerere peste aşteptări pentru noul motor pe benzină Skyactiv-X

28 Noiembrie 2019, 10:58
Denis Godorozea
Noul propulsor pe benzină Skyactiv-X al celor de la Mazda se bucură de un succes remarcabil pe piaţă, având o cerere mult peste aşteptările constructorului nipon. În prezent, circa 60% din totalul vânzărilor compactei Mazda3, indiferent de tipul de caroserie, revin noii motorizări pe benzină.
Noua generaţie Mazda3 a devenit primul model din gama constructorului nipon care a beneficiat de noul propulsor pe benzină, botezat de companie drept Skyactiv-X. Motorul a devenit revoluţionar în industria auto, fiind primul benzinar care utilizează aprinderea prin comprimare, specifică motoarelor diesel. Mai detaliat principiul de funcţionare a noului propulsor nipon PiataAuto.md a relatat într-un articol dedicat, în urma unui test organizat de cei de la Mazda.
Între timp, după aproape un an de la prima lansare comercială pe Mazda3, noua motorizare a cucerit tot mai mult teren, demonstrându-şi eficienţa şi fiabilitatea în exploatarea reală, iar cota acestei motorizări a ajuns la 60% din totalul vânzărilor Mazda3 şi la 45% în totalul vânzărilor proaspătului crossover Mazda CX-30.
De altfel, constructorul nipon anticipează că cel din urmă model are toate şansele să devină cel mai solicitat model din gamă, iar cota motoarelor Skyactiv-X sub capotele crossover-elor CX-30 comercializate la nivel global va depăşi 50%.
0
597
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!