Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Papa de la Roma va circula cu un SUV Dacia Duster special modificat

28 Noiembrie 2019 - 15:39
Denis Godorozea
Papa de la Roma s-a ales cu un nou automobil în propriul garaj, care pare să corespundă perfect cerinţelor enunţate anterior de Sanctitatea Sa, care a declarat anterior că nu-şi doreşte un automobil de lux pentru nevoile de mobilitate, ci ar opta pentru un automobil bugetar — un Dacia Duster special adaptat de Departamentul de Prototipuri şi Adaptări Speciale Dacia.
Unitatea specială a fost transmisă Vaticanului de Christophe Dridi, directorul general Groupe Renault România şi directorul general Automobile Dacia SA. Prototipul a fost dezvoltat pe baza versiunii de serie Dacia Duster, însă se distinge de aceasta cu o gardă la sol micşorată cu 30 mm, pentru un acces mai confortabil la interior, prezenţa unui pavilion cu deschidere, dar şi elemente speciale de susţinere la interior şi la exterior. La posterior şi-a făcut loc o banchetă mai confortabilă, tapisată cu piele, care oferă locuri pentru 3 persoane. Caroseria maşinii a fost vopsită în nuanţa albă, iar tapiseria interioară este de culoare bej. Renault nu a dezvăluit detalii despre substratul tehnic al SUV-ului special, însă cel mai probabil acesta are sub capotă benzinarul turbo de top, de 1.33 litri, ce livrează 150 CP.
Papa Francis este renumit inclusiv pentru preferinţe modeste în alegerea transportului personal. Dacă predecesorii săi circulau cu vehicule speciale Mercedes-Benz şi Range Rover, actualul Papa de la Roma alege maşini precum Ford Focus, ca maşină personală, dar şi Jeep Wrangler, Nissan NP300 şi FIAT 500L pentru vizite şi ceremonii oficiale. În 2017 Concernul Volkswagen a oferit în dar Papei Francis un Lamborghini Huracan special, care ulterior a fost vândut în scopuri caritabile pentru 715 mii euro.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter