Premieră: Audi R8 facelift debutează cu o nouă versiune cu tracţiune pe puntea spate

7 Noiembrie 2019, 09:16
Denis Godorozea
Versiunea actualizată Audi R8 s-a prezentat succint la finalul anului trecut. Supercar-ul german a beneficiat de modificări discrete în materie de design, însă s-a ales cu o nouă versiune, una mai specială, cu sistem de tracţiune pe o singură punte — noul Audi R8 V10 RWD se prezintă în premieră mondială.
La nivel estetic Audi R8 a beneficiat de o bară de protecţie regândită, cu un splitter integrat modificat şi prize de aer mai generoase. La posterior şi-a făcut loc un difuzor mai generos, cu terminaţii mai mari ale sistemului de evacuare. Clienţii vor putea alege dintre câteva seturi noi de jante din aliaj, iar elementele exterioare, precum splitter-ul frontal, pragurile laterale şi difuzorul posterior sunt vopsite într-o nuanţă de negru, standard, indiferent de culoarea caroseriei.
Audi R8 V10 RWD este propulsată de benzinarul aspirat natural de 5.2 litri, capabil să livreze 540 CP şi 540 Nm, sau cu 80 CP mai puţin decât poate oferi benzinarul versiunii cu tracţiune integrală R8 V10 Performance quattro. În cazul noii versiuni cuplul este distribuit punţii spate prin intermediul cutiei robotizate S tronic, cu 7 rapoarte. În noua ipostază coupe-ul R8 poate accelera până la 100 km/h în 3.7 secunde, în timp ce decapotabila Spyder execută acelaşi exerciţiu în 3.8 secunde. Viteza maximă se limitează la 320 km/h şi, respectiv, 318 km/h.
Producţia noii versiuni va demara în primele luni ale anului viitor, imediat urmând să fie dat startul vânzărilor. În Germania Audi R8 V10 RWD va avea un preţ de cel puţin 144 mii, în timp ce preţul decapotabilei va fi de 157 mii euro.
0
2,891
GALERIE FOTO (63 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!