Premieră: Mazda2 sedan facelift. Cel mai compact sedan din gama niponilor a fost actualizat

14 Noiembrie 2019, 13:36
Denis Godorozea
Cel mai compact model din gama Mazda a beneficiat de un facelift de mijloc de carieră la câteva luni distanţă de la versiunea cu 5 uşi. Mazda2 sedan a primit un aspect exterior împorspătat şi se pregăteşte să debuteze pe piaţă.
Mazda2 se produce la uzina niponilor din Mexic, care este şi principala piaţă de desfacere pentru sedanul compact. Precum şi hatchback-ul, actualizat cu câteva luni mai devreme, sedanul a beneficiat de o fascie frontală nouă, cu blocuri optice actualizate şi elemente decorative mai generoase pe calandru.
La posterior, însă, blocurile optice şi-au păstrat forma şi structura interioară, pe când versiunea cu 5 uşi a primit o nouă semnătură posterioară. Astfel, aici unica modificare ţine de bara de protecţie, care are acum odungă decorativă orizontală, care uneşte blocurile reflectorizante incluse.
Benzinarul Skyactiv-G de 1.5 litri a primit un surplus de 3 CP şi livrează acum 109 CP şi 141 Nm. Standard în Mexic Mazda2 sedan oferă tapiserie combinată la interior, scaunul şoferului reglabil electric cu memorie, sistem multimedia cu conexiuni Apple CarPlay şi Android Auto, ecran de 7 inch, faruri LED, cruise-control şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie. Metamorfozele, însă, au generat o majorare a preţului cu circa 1,200 dolari americani.
Nu se cunoaşte dacă ulterior cu asemenea actualizări se va alege modelul Toyota Yaris sedan, comercializat în SUA, dar care este în esenţă o Mazda2 cu sigla Toyota, or cei de la Mazda şi-au actualizat compacta în conformitate cu limbajul stilistic corporativ, care are prea puţine tangenţe cu direcţia de design Toyota.
0
1,317
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!