Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră la Los Angeles: KIA prezintă varianta americană a crossover-ului Seltos

22 Noiembrie 2019 - 17:27
Denis Godorozea
La Los Angeles a debutat versiunea americană a noului crossover compact KIA — Seltos. Modelul destinat pieţei americane, însă, nu se distinge prea mult de varianta comercializată pe piaţa sud-coreeană şi, cel mai probabil, într-o asemenea ipostază crossover-ul va ajunge şi pe pieţele din Europa.
Pe piaţa americană KIA Seltos va avea o bară de protecţie faţă nouă, care va reduce din lungimea totală a SUV-ului creând, astfel, un unghi de atac mai bun pentru escapade în offroad. Bineînţeles, precum şi versiunile debutate anterior, Seltos rămâne a fi un model urban. În SUA Seltos va avea jante de 17 ţoli începând cu nivelul de echipare entry-level, pe când în Coreea de Sud KIA oferă jante de 16 ţoli. Opţional vor fi disponibile jante de 18 inch.
În SUA KIA Seltos va dispune, cel puţin iniţial, de doar două motorizări. Pentru versiunile incipiente este prevăzut benzinarul aspirat natural cu injecţie multi-point 2.0 MPI cu 148 CP la activ. Motorul se cuplează la o cutie cu variaţie continuă ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală part-time. Pentru versiunile de top constructorul a pregătit benzinarul turbo 1.6 T-GDI, care oferă 178 CP şi se cuplează la cutia robotizată cu 7 rapoarte. Această motorizare, însă, poate avea tracţiune doar pe puntea faţă.
Vânzările KIA Seltos în SUA vor demara în prima jumătate a anului viitor. Constructorul nu a anunţat încă data lansării pe piaţa europeană, însă premiera publică ar putea avea loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie a anului viitor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (40 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter