Premieră mondială: McLaren Elva, noul roadster demenţial britanic cu 815 CP la activ

13 Noiembrie 2019, 13:56
Denis Godorozea
Britanicii prezintă noul roadster stilat McLaren Elva. Supercar-ul debutează cu tehnologii revoluţionare şi un propulsor demenţial, care să livreze în tandem senzaţii tari în timpul escapadelor şoferului şi pasagerului de la bord. La nivel de design exterior Elva se inspiră de la bolidul de curse cu aceeaşi denumire, care reprezenta constructorul britanic în sporturile cu motor în anii 60 ai secolului trecut.
Ei bine, în materie de design bolidul din secolul trecut a influenţat noul supercar doar prin silueta sa, în timp ce elementele de design reprezintă o evoluţie a limbajului stilistic actual al mărcii britanice. Elva este şi cel mai uşor McLaren din istoria companiei, având multiple elemente realizate din fibră de carbon, precum caroseria, elementele suspensiei, scaune originale din fibră de carbon acoperite cu piele şi sistem de frânare cu discuri carbon ceramice.
Fiind lipsit de un parbriz (disponibil opţional), McLaren Elva va proteja cei doi ocupanţi de la bord prin sistemul revoluţionar Active Air Management System (AAMS), cu elemente active de caroserie, care să redirecţioneze fluxul de aer şi să creeze un soi de eşarfă în jurul celor de la bord.
McLaren Elva este propulsat de benzinarul twin-turbo V8 cu 815 CP la activ. Cu acest motor roadster-ul este capabil să accelereze până la 100 km/h în mai puţin de trei secunde, în timp ce viteza de 200 km/h este atinsă în doar 6.7 secunde, mai rapid decât McLaren Senna. Astfel, noul Elva este unul dintre cele mai dinamice roadster-e din lume.
Omologat pentru majoritatea pieţelor din lume, McLaren Elva va fi o bijuterie disponibilă doar pentru câteva sute de persoane, or britanicii anunţă o serie limitată la 399 unităţi, fiecare la un preţ de cel puţin 1,425,000 lire sterline, însă preţul poate fi majorat în dependenţă de opţionalele şi nvielul de personalizare la solicitarea clientului.
0
1,521
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!