Premieră mondială: noua Toyota RAV4 Prime, cea mai eficientă şi cea mai dinamică versiune a SUV-ului nipon

20 Noiembrie 2019, 12:49
Denis Godorozea
Toyota prezintă astăzi în premieră mondială noua versiune plug-in hybrid (PHEV) a crossover-ului RAV4 — Prime. Noul model se va situa în topul motorizărilor disponibile pentru modelul nipon, fiind cel mai eficient, dar şi cel mai puternic din gamă. Afară de aceasta, graţie bateriilor cu o capacitate mai mare, RAV4 Prime va oferi şi o autonomie extinsă în regim 100% electric.
Din punct de vedere al aspectului exterior noul RAV4 Prime nu se distinge prea mult de versiunile standard cu propulsie hibridă, cu excepţia siglelor specifice pe caroserie şi prezenţa prizei de încărcare pe aripa faţă. De altfel, şi interiorul este similar celorlalte versiuni RAV4. Cea mai savuroasă diferenţă vine la nivel de substrat tehnic.
Toyota RAV4 PHEV a preluat benzinarul aspirat natural Dynamic Force de 2.5 litri, cu 4 cilindri, de la versiunea hibridă clasică. Acompaniat de un boost converter, sistemul hibrid al noului Prime livrează un total de 306 CP, simţitor mai mult decât poate oferi versiunea hibridă cu a ei 222 CP. Drept rezultat, s-au îmbunătăţit simţitor şi caracteristicile dinamice — crossover-ul poate atinge viteza de 100 km/h în doar 6.2 secunde, pe când motorizarea standard hibridă execută acelaşi exerciţiu în 8.1 secunde.
Niponii nu au oferit date despre consumul de combustibil indicat de RAV4 PHEV, însă datorită bateriei mai mari şi autonomiei extinse în regim 100% electric, noua motorizare va fi şi cea mai eficientă din gamă. Doar cu motorul electric RAV4 poate rula până la 60 km.

Lansarea pe piaţa europeană va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Mai aproape de lansare niponii vor oferi informaţii şi despre preţul noii versiuni.
2
4,082
GALERIE FOTO (33 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!