Premieră mondială: noul Audi RS Q8! Cel mai performant SUV din gama germanilor

21 Noiembrie 2019, 08:02
Denis Godorozea
Ultima premieră în gama Audi RS din acest an — versiunea demenţială a SUV-ului coupe RS Q8. Germanii au publicat informaţii complete despre cel mai performant SUV din gamă în cadrul premierei oficiale la Salonul Auto de la Los Angeles, iar mai devreme noul RS Q8 a reuşit să cucerească un record mondial în segment în rândul SUV-urilor pe Nurburgring, reuşind să devină mai rapid chiar şi decât unele supercar-uri legendare.
Rezultatul atins de noul Audi RS Q8 pe Iadul Verde nu sunt de mirare, or noul SUV coupe demenţial are un substrat tehnic aproape identic cu cel al lui Lamborghini Urus — modelul din Ingolstadt are sub capotă aceeaşi unitate biturbo V8 de 4.0 litri, însă aici motorul livrează 600 CP şi 800 Nm, deci cu 50 CP şi 50 Nm mai puţin decât în cazul lui Urus, dar similar cu ceea ce pot oferi Audi RS6 Avant şi Audi RS7 Sportback. Totodată, motorul mai este acompaniat de un generator-starter cu sistem electric de 48V.
Motorul este cuplat la cutia automată cu 8 rapoarte, ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală quattro, în proporţie de 40:60, cu surplus pentru puntea spate. Standard RS Q8 are o suspensie pneumatică adaptivă, cu stabilizatoare active şi punte spate care poate vira în aceeaşi direcţie cu roţile punţii faţă sau în direcţie opusă, în dependenţă de viteza de rulare.
Audi RS Q8 poate accelera până la 100 km/h în 3.8 secunde, fiind mai lent decât Urus cu 0.2 secunde. Viteza de 200 km/h este atinsă în 13.7 secunde, iar cea maximă este limitată electronic la 250 km/h. Însă clienţii ce vor bifa sistemul de frânare cu discuri carbon ceramice (cu etriere cu 10 pistoane incluse standard pentru toate versiunile) vor avea o viteză maximă limitată la 305 km/h.
La nivel estetic Audi RS Q8 se va distinge de celelalte versiuni Q8 printr-un kit aerodinamic exterior mai agresiv, cu incizii de aer generoase, integrate în bara de protecţie faţă, şi elemente decorative din fibră de carbon. Standard SUV-ul de performanţă are jante originale de 23 ţoli! Cei de la interior vor fi răsfăţaţi de scaunele sport cu suport lateral profilat, afişaje RS pentru instrumentarul de bord digital şi volan sport. Tapiseria şi inserţiile decorative sunt originale.
Lansarea pe piaţa europeană va avea loc în prima jumătate a anului viitor. În Germania preţul de pornire pentru RS Q8 va fi de 127 mii euro, simţitor mai accesibil comparativ cu Urus, care indică un preţ de minim 210 mii euro.
0
3,893
GALERIE FOTO (40 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!