Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Premieră mondială: noul Ferrari Roma! 4 locuri, V8 şi peste 600 CP la activ

14 Noiembrie 2019 - 10:21
Denis Godorozea
Ferrari prezintă noul coupe Roma. Supercar-ul de stradă debutează cu un design retro, inspirat de la modelele clasice, precum 250 GT Berlinetta Lusso şi 250 GT 2+2, însă constructorul a oferit un set minim de informaţii. Se pare că, în ciuda tendinţelor actuale, noul coupe utilizează doar un propulsor termic pe benzină, fără dispozitive electrice caracteristice hibridelor.
Ferrari are obiceiul de a denumi propriile modele în cinstea oraşelor italiene — anterior în gamă au fost prezente modelele Maranello, Modena şi Portofino, însă noul model pare a fi niţel mai special, or poartă numele capitalei italiene. De altfel, constructorul a oferit un set minim de informaţii despre noul Roma şi cu atât mai mult, nu a specificat prin ce se face special noul supercar.
La bord se pot adăposti până la 4 persoane, în format 2+2. Arhitectura habitaclului sugerează, că coupe-ul este, de fapt, un Gran Turismo, capabil să ofere confort decent într-un regim de condus lejer, dar şi ceva mai dinamic, pe autostrăzi, la distanţe lungi.
Roma utilizează o versiune a benzinarului twin-turbo V8 de 3.9 litri, ce livrează 620 CP şi 760 Nm cuplu maxim, atins la 7,500 rpm, şi transmis pe putea spate prin intermediul cutiei robotizate cu 8 rapoarte. În această ipostază coupe-ul poate accelera până la 100 km/h în doar 3.4 secunde, sau până la 200 km/h în 9.3 secunde. Viteza maximă depăşeşte 320 km/h.
Constructorul italian nu a oferit mai multe detalii despre noul model, nu a numit preţul şi nu a specificat câte unităţi vor fi produse. Caracterul stradal, de Gran Turismo, însă, sugerează că Ferrari Roma va fi un model relativ accesibil, comparativ cu hypercar-urile existente, fiind menit să sporească vânzările, şi să fie un model perfect pentru clienţii ce-şi doresc un Ferrari pentru aventuri zilnice.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter