Premieră mondială: supercar-ul compact BMW M2 CS debutează cu benzinar demenţial şi tracţiune spate

6 Noiembrie 2019, 15:43
Denis Godorozea
BMW dezvăluie în premieră mondială noul supercar compact M2 CS (Club Sport). Aceasta este cea mai agresivă şi dinamică versiune a coupe-ului BMW M2, care vine cu un benzinar monstruos sub capotă, cutie manuală şi tracţiune spate. Totodată, această operă de artă are un preţ aproape similar celui indicat pentru un BMW M5, însă fanii vor fi deacord că-şi merită pe deplin banii!
Pentru a reduce din greutatea proprie a noului M2 CS, bavarezii au înlocuit o bună parte din elementele de caroserie a coupe-ului M2 Competition cu unele noi, din fibră de carbon. Astfel, plafonul noului supercar compact este executat din fibră de carbon, precum şi capota, care dispune de un design original şi o incizie generoasă pe centru. Pe lângă aceste elemente, M2 CS dispune de un splitter frontal şi un difuzor inspirate de la bolizii bavarezi din sporturile cu motor, iar ulterior noul coupe va sta la baza bolidului de curse M2 CS Racing.
Oglinzile retrovizoare exterioare, eleronul integrat în capacul portbagajului şi jantele de 19 ţoli sunt executate din fibră de carbon şi mai reduc din greutatea supercar-ului. Constructorul declară că jantele punţii faţă cântăresc doar câte 9 kilograme, în timp ce masa jantelor spate, care sunt mai late, aproape atinge cifra de 10 kilograme. Jantele pot fi de culoare neagră sau aurie, la solicitarea clientului. Coupe-urile vor fi livrate cu un set de anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2.
Cea mai savuroasă noutate vine sub capotă — BMW M2 CS este propulsat de benzinarul de 3.0 litri,cu 6 cilindri în linie, ce livrează 450 CP, cu 40 CP mai mult decât varianta Competition, şi un cuplu maxim de 550 Nm, transmis pe puntea spate prin intermediul cutiei manuale cu 6 rapaorte, fie prin intermediul cutiei automate cu 7 rapoarte, disponibile opţional. Coupe-ul echipat cu cutie manuală poate accelera până la 100 km/h în 4.2 secunde, în timp ce versiunea cu cutie automată va executa acelaşi exerciţiu în 4.0 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 280 km/h graţie pachetului M Driver inclus standard.
Indiferent de preţ şi nivel de echipare, BMW M2 CS va avea inclusă suspensia adaptivă M cu 3 regimuri de exploatare — Comfort, Sport şi Sport+. Tot de divizia de performanţă este livrat sistemul de frânare de performanţă, cu discuri de 400 mm şi etriere cu 6 pistoane pe puntea faţă, şi discuri de 380 mm cu etriere cu 4 pistoane pe puntea spate. Opţional mai pot fi bifate discurile carbon ceramice.
Vânzările noului BMW M2 CS vor demara în prima jumătate a anului viitor. Preţul de pornire este de 95 mii euro în Germania, deci cu doar circa 10 mii euro mai puţin decât costă un BMW M5 standard.
0
1,817
GALERIE FOTO (81 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!