Rolls-Royce Cullinan se prezintă în cea mai puternică şi cea mai neagră versiune - Black Badge

8 Noiembrie 2019, 10:41
Denis Godorozea
Seria Black Badge şi-a făcut apariţia în gama Rolls-Royce în anul 2016 pentru a specifica cele mai puternice şi scumpe versiuni de serie a modelelor de lux. Timp de 3 ani cu o asemenea versiune s-au ales modelele Wraith, Ghost şi Dawn, iar acum a venit şi rândul primului SUV din istoria mărcii britanice — Cullinan.
Rolls-Royce Cullinan utilizează benzinarul biturbo V12 de 6.75 litri, ce în mod normal livrează 571 CP şi 850 Nm. Pentru versiunea Black Badge inginerii britanici au aplicat o serie de modificări unităţii de propulsie, ce atinge acum un total de 600 CP şi 900 Nm.
Pentru a atinge un asemenea surplus de putere, compania a înlocuit unitatea de control a motorului cu una nouă şi au echipat SUV-ul cu un nou sistem de evacuare, care va oferi şi un sunet mai pronunţat. Suspensia a fost resetată pentruo precizie mai bună în abordarea virajelor, a devenit mai rigidă, iar inginerii au dispus îmbunătăţiri şi pentru sistemul de frânare. Pedala acceleratorului este mai receptivă.
Standard SUV-ul este echipat cu jante originale de 22 ţoli, de culoare neagră. De altfel, toate elementele decorative de la exterior sunt de aceeaşi nuanţă. Inserţiile decorative de la bord au fost înlocuite cu unele noi, din fibră de carbon, acoperite cu 6 straturi de lac. SUV-ul prezentat în imagini are o tapiserie ce combină nuanţele de negru şi galben, însă britanicii declară că, precum şi în cazul celorlalte versiuni, clienţii vor putea alege combinaţia de tapiserie şi nuanţe după bunul plac.
0
1,585
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!