SUV-ul electric Jaguar I-PACE primeşte condimente sportive de la atelierul de tuning Lister

5 Noiembrie 2019, 15:57
Denis Godorozea
Jaguar I-PACE a beneficiat de un pachet de modificări consistente de la atelierul Lister. Acesta este primul proiect, dezvoltat de tunerii britanici pe baza unui electromobil şi, totodată, Jaguar I-PACE este printre primele modele electrice care a primit un surplus de putere de la un atelier de tuning, or anterior modificările introduse electromobilelor adesea se limitau doar la îmbunătăţiri estetice.
Britanicii nu au dezvăluit prea multe detalii despre actualizările aplicate substratului tehnic, dar susţin că SUV-ul Lister SUV-E (noua denumire a electromobilului Jaguar I-PACE cu sigla Lister) poate accelera acum până la 60 mph (97 km/h) în doar 4 secunde. Afară de caracteristicile dinamice îmbunătăţite, britanicii au instalat un sistem nou care să difuzeze un sunet mai agresiv, specific propulsoarelor termice. Amintim că standard Jaguar I-PACE oferă la activ 400 CP şi 796 Nm, având o autonomie de 470 km. Noile performanţe nu au fost dezvăluite, însă puterea a fost mărită în detrimentul autonomiei.
La exterior electromobilul modificat poate fi deosebit prin elementele decorative din fibră de carbon, situate pe aripile faţă şi spate, capota agresivă, barele de protecţie restilizate, splitter-ul frontal şi difuzorul posterior. Siglele Jaguar au cedat locul siglelor Lister, iar aspectul exterior este finisat de jantele originale. În total, graţie modificărilor exterioare Lister a reuşit să reducă greutatea proprie a electromobilului cu 100 kg, până la 2,033 kg. Tunerii promit emoţii tari în timpul rulării graţie noii suspensii sport cu gardă la sol ajustabilă şi performanţe bune pentru sistemul de frânare modificat cu discuri carbon-ceramice.
Lister SUV-E va fi produs într-un număr limitat de unităţi, fiecare cu un preţ de cel puţin 125 mii lire sterline. Pe lângă modificările menţionate mai sus clienţii pot alege dintr-o listă generoasă de opţionale, unde se regăseşte tapiseria exclusivă cu piele Nappa şi nuanţe speciale de caroserie.
0
1,224
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!