SUV-urile Volkswagen T-Cross şi SEAT Tarraco vor fi disponibile cu noua motorizare pe benzină 1.5 TSI

26 Noiembrie 2019, 12:28
Denis Godorozea
Volkswagen şi SEAT anunţă o nouă motorizare pentru SUV-urile T-Cross şi, respectiv, Tarraco. Cele două modele, deşi au un substrat tehnic diferit, vor putea fi echipate cu acelaşi benzinar turbo de 1.5 litri din seria TSI. În cazul modelului compact german noua unitate se va situa în vârful gamei de motorizări, pe când în cazul modelului spaniol noua motorizare se va situa în mijlocul ofertei motoarelor pe benzină.
Aşadar, noua unitate pe benzină 1.5 TSI cucereşte tot mai mult teren în gamele constructorilor din cadrul concernului Volkswagen Group. În lista motorizărilor disponibile pentru Volkswagen T-Cross noul propulsor va fi cel mai performant, fiind capabil să ofere 150 CP şi 250 Nm la activ. Motorul este cuplat la cutia robotizată cu 7 rapoarte şi dublu ambreiaj, ce transmite cuplul pe puntea faţă. În noua ipostază T-Cross poate accelera până la 100 km/h în 8.5 secunde, are o viteză maximă de 200 km/h, iar constructorul promite un consum mediu de combustibil de doar 5.2 litri per 100 km parcurşi. Preţul de pornire a unui Volkswagen T-Cross cu motorizarea de top în Germania este de 25,690 euro.

În cazul SUV-ului cu 7 locuri SEAT Tarraco noua motorizare 1.5 TSI vine să diversifice gama de versiuni. De altfel, anterior Tarraco putea fi comadat cu benzinarul respectiv, însă doar în tandem cu o cutie manuală. Astfel, acum benzinarul 1.5 TSI este disponibil şi cu cutia robotizată DSG, unde livrează 150 CP şi 250 Nm. Opţiunea va fi atractivă pentru clienţii ce-şi doresc un propulsor pe benzină şi cutie automată, dar nu au nevoie de un sistem de tracţiune integrală, iar asta prevede şi un preţ mai accesibil.
Noua motorizare cu cutie automată promite un timp de acceleraţie de 9.5 secunde până la 100 km/h şi o viteză maximă de 198 km/h. Într-un regim mixt SUV-ul spaniol va indica un consum de 7.1 litri de benzină per 100 km parcurşi, calculat conform standardului WLTP.
0
2,493
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!