Şeful Daimler: Mercedes-Benz nu va renunţa niciodată la Gelandewagen, iar acesta va avea şi o versiune electrică

8 Noiembrie 2019, 12:06
Denis Godorozea
Mercedes-Benz pregăteşte o versiune 100% electrică pentru offroader-ul legendar Gelandewagen. Informaţia a fost confirmată chiar de şeful Concernului Daimler, Ola Kallenius, care a mai declarat, că compania germană nu va renunţa niciodată la modelul respectiv. Deci, fanii au un nou motiv de bucurie, iar noi putem rezerva acum indicile EQG pentru viitorul G-Class electric!
De altfel, cu o declaraţie în acest sens a venit anterior şi fostul lider Daimler, Dieter Zetsche. Într-o discuţie cu celebrul actor Arnold Schwarzenegger, fostul şef al companiei germane a punctat că în viitor toate modelele cu sigla Mercedes-Benz vor avea versiuni electrice. De menţionat, că Arny are un exemplar unic Gelandewagen cu propulsie electrică, produs la comandă de un atelier terţ.
Brandul Mercedes-Benz EQ a fost lansat în premieră în 2016. De atunci gama modelelor 100% electrice a fost suplinită cu SUV-ul de serie EQC şi monovolumul EQV, iar în următorii ani germanii urmează să lanseze un hatchback compact EQA, un sedan de dimensiuni mari, şi crossover-ul compact EQB. La moment nu este clar, însă, când în gamă şi-ar putea face apariţia un G-Class electric.
0
1,640
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!