Sfârşit de epocă la Maserati: constructorul italian elimină din gamă modelele GranTurismo şi GranCabrio

12 Noiembrie 2019, 13:27
Denis Godorozea
Maserati a publicat un anunţ dramatic pentru fanii mărcii italiene — modelele GranTurismo şi GranCabrio au fost eliminate definitiv din gama constructorului italian. Deocamdată, fără a avea câte un succesor. Pentru a marca sfârşitul unei epoci de 12 ani, cei de la Maserati au lansat o ediţie specială de adio pentru coupe, denumită GranTurismo Zeda.
Maserati GranTurismo Zeda, bineînţeles, nu vine cu picanterii şi noutăţi tehnice — ultimul model din seria GranTurismo şi GranCabrio se va distinge în trafic printr-o caroserie vopsită în trei nuanţe, iar proprietarii se vor bucura de un nivel de echipare generos, inclus standard. Preţul versiunii speciale nu a fost anunţat.
Maserati GranTurismo şi GranCabrio s-au menţinut pe linia de producţie timp de 12 ani. Coupe-ul italian şi-a finalizat cariera cu un total de vânzări de 28,805 unităţi, pe când versiunea decapotabilă a fost vândută într-un număr total de 11,715 exemplare.
După pensionarea acestor două modele uzina din Modena va fi închisă pentru lucrări ample de modernizare. Din 2020 aici va fi dat startul producţiei unor modele absolut noi cu sigla Maserati, inclusiv modele electrificate. Nu se cunoaşte, însă, dacă pe linia de asamblare vor veni succesorii modelelor GranTurismo şi GranCabrio, or la moment constructorul nu a dezvăluit planurile sale despre viitorul seriei respective.
0
1,409
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!