Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Sistemul de pilot semi-automat devine obligatoriu în Europa din 2022. Autorităţile introduc noi standarde de siguranţă

12 Noiembrie 2019 - 09:39
Denis Godorozea
Autorităţile Uniunii Europene au stabilit standarde de siguranţă noi pentru toate automobilele comercializate pe teritoriul UE din 2022. Modificările vizează, în primul rând, sistemele de siguranţă activă, care peste doi ani şi câteva luni ar trebui să fie prezente obligatoriu pe automobile. În tandem, sistemele menţionate de autorităţi devin un pilot semi-automat.

Aşadar, din 2022 maşinile noi comercializate în Europa vor fi echipate standard, din dotările incipiente, cu sistem de frânare automatizată de urgenţă (AEB) şi sistem de menţinere a benzii de circulaţie (Lane Keep Assist). Afară de aceste două sisteme, autorităţile îşi doresc un asistent electronic care să nu permită pornirea motorului în cazul în care şoferul a consumat alcool, dar şi sisteme de avertizare pentru somnolenţă.
Ulterior autorităţile şi constructorii vor reduce şi mai mult numărul accidentelor, or tot peste doi ani maşinile noi vor fi echipate cu un soi de cutii negre, pentru înregistrarea datelor care să permită stabilirea cauzei concrete a unui accident rutier. În baza acestor date autorităţile şi constructorii vor stabili cauzele principale ale accidentelor şi vor introduce alte sisteme de siguranţă sau modificări legislative.

Ei bine, o mare parte dintre automobilele comercializate în prezent în Europa dispun standard de sistemele de siguranţă preventivă, menţionate mai sus, însă majoritatea dintre ele au un preţ mai piperat şi fac parte dintr-un segment de lux pe piaţă. Introducerea unor astfel de sisteme standard şi pentru automobilele bugetare ar duce şi la un preţ final mai piperat pe piaţă. Totuşi, autorităţile estimează că noile standarde vor duce la salvarea a circa 25 mii vieţi omeneşti pe parcursul următorilor 15 ani.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter