Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Skoda a dat startul producţiei noii generaţii Octavia la uzina din Mlada Boleslav

29 Noiembrie 2019 - 09:34
Denis Godorozea
Noua, cea de-a patra generaţie Skoda Octavia a ajuns pe linia de producţie la uzina cehilor din Mlada Boleslav. Iniţial a demarat producţia doar a versiunii break Octavia Combi, iar în câteva săptămâni aceasta va fi acompaniată de varianta liftback. De altfel, acest tip de caroserie este şi cel mai solicitat în gama modelului ceh, or versiunii Combi îi revine circa 2/3 din totalurile vânzărilor Octavia în Europa.
Zilnic uzina din Mlada Boleslav va asambla 1,150 unităţi Skoda Octavia, însă acest nivel de producţie va fi atins treptat, în câteva luni — în acest total vor fi incluse şi versiunile cu motorizări hibride, Octavia iV, care vor ajunge pe linia de producţie ceva mai târziu. Totodată, în 2020 Skoda va suplini gama versiunilor disponibile pentru noua Octavia cu o variantă de performanţă, RS, şi break-ul de offroad Scout.
O gamă diversă de motorizări şi tipuri de caroserie, inclusiv versiunea plug-in hybrid, disponibilă pentru prima dată în istoria modelului ceh, a şi asigurat din start un succes pe piaţă pentru noua generaţie, premiera căreia a fost aşteptată de pasionaţii auto din Europa. Skoda Octavia a devenit cel mai solicitat model din gama constructorului ceh, or generaţia precedentă a atins nivelul de 400 mii unităţi comercialziate anual, iar din momentul primei lansări în 1996, Skoda Octavia a fost comercializată într-un număr de peste 6.5 milioane unităţi.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter