Toyota are un nou crossover în gamă: micuţul Raize marchează premiera la Tokyo

5 Noiembrie 2019, 14:39
Denis Godorozea
Toyota suplineşte propria gamă cu un nou crossover compact, denumit Raize. Modelul absolut nou în lista companiei nipone este, de fapt, un Daihatsu Rocky, prezentat la finele lunii octombrie în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Micuţul Raize va oferi o gamă bogată de motorizări, inclusiv o motorizare hibridă, dar se pare că nu va fi un model global.
Toyota Raize, precum şi Daihatsu Rocky, are la bază platforma modulară DNGA, dezvoltată special pentru modele compacte pe baza platformei TNGA (Prius, Camry, RAV4). Din punct de vedere estetic, însă, Raize se distinge de Rocky prin designul părţii frontale, unde are o grilă mai generoasă şi o bară de protecţie restilizată.
Iniţial crossover-ul de doar 3,995 mm în lungime va fi disponibil pe piaţa niponă, apropo, alături de Daihatsu Rocky. Pe piaţa internă cele două modele vor fi disponibile cu benzinarul turboaspirat de 1.0 litri, cu 3 cilindri, ce livrează 98 CP şi 140 Nm. Motorul se cuplează la cutia cu variaţie continuă, ce transmite cuplul pe puntea faţă. Mai târziu va fi disponibilă o motorizare hibridă, ce va avea la bază benzinarul aspirat natural de 1.2 litri.
Ulterior Toyota Raize îşi va face apariţia şi pe alte pieţe, cel puţin în Africa şi America de Sud. Crossover-ele destinate acestor pieţe vor fi mai mari, or platforma modulară poate fi reconfigurată cu investiţii minime. Totodată, crossover-ul ar putea primi un design modificat.
Potrivit informaţiilor preliminare niponii vor introduce pentru Raize motoare pe benzină, aspirate natural, de 1.5 şi 2.0 litri. Tot aici va fi disponibilă varianta hibridă cu benzinar de 1.8 litri, preluată fără prea multe modificări de la Prius şi C-HR.
1
1,558
GALERIE FOTO (23 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!