(VIDEO) Euro NCAP a testat noile Ford Explorer, Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB şi Opel Corsa. Cum s-au manifestat noile maşini?

13 Noiembrie 2019, 15:23
Denis Godorozea
Asociaţia Euro NCAP a realizat o nouă rundă de teste de siguranţă pentru proaspetele Ford Explorer, Mazda CX-30, Mercedes-Benz GLB şi Opel Corsa, abia lansate pe piaţa europeană. Majoritatea participanţilor au susţinut testul cu brio, însă un exemplar s-a manifestat mai prost la capitolele "protecţia pietonilor" şi "siguranţă activă".
Primele trei modele au acumulat câte un scor maxim de 5 stele, însă cel mai mult s-a remarcat crossover-ul nipon Mazda CX-30, care a reuşit să acumuleze cel mai bun scor în toate categoriile de test, cu un scor record de 99% (!) în categoria "Protecţia adulţilor". Acesta este cel mai bun rezultat înregistrat la acest capitol de Euro NCAP pe parcursul ultimilor doi ani.
Cel mai prost în noua rundă de teste s-a manifestat compacta germano-franceză Opel Crosa, care a acumulat un total de 4 stele, exact precum şi precedenta generaţie, testată în 2014. Deşi a acumulat rezultate bune în categoriile "Protecţia adulţilor" şi "Protecţia copiilor". Rezultatul de 4 stele este, astfel, cauzat de modul de funcţionare a sistemelor de siguranţă activă.
Precum şi în cazul lui Peugeot 208, cu care Opel Corsa împarte substratul tehnic în întregime, compacta germană are un sistem AEB, care nu reacţionează perfect la apariţia pietonilor şi cicliştilor în cale. Totodată, precum şi "fratele" francez, Opel Corsa poate cauza leziuni corporale grave în urma tamponării pietonilor, care riscă să se lovească de părţile laterale ale parbrizului.
0
2,020
GALERIE VIDEO (4 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!