(VIDEO) O elevă din SUA a inventat montanţii "transparenţi" pentru automobile

5 Noiembrie 2019, 17:34
Denis Godorozea
O elevă de doar 14 ani din SUA a propus o modalitate ingenioasă de a scăpa de unghiurile oarbe cauzate de montanţii automobilelor. Invenţia tinerei este pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă şi, teoretic, ar putea fi disponibilă pentru orice automobil, indiferent de substrat tehnic şi an de producţie.

Montanţii faţă pot crea obstacole şoferilor în perceperea situaţiei în trafic, mai ales în viraje sau în apropiere de trecerea de pietoni pe drumuri cu mai multe benzi. Constructorii auto rezolvă parţial problema prin instalarea unor geamuri adiţionale pe montanţi, însă cu o idee interesantă pentru soluţionarea problemei a venit eleva Alaina Gassler din SUA. Mai mult, tehnologia ar putea fi utilizată nu doar de constructorii auto pentru viitoarele modele, ci şi de şoferii ce deţin deja un automobil.
Sistemul inventat de tânăra elevă include câteva camere exterioare, amplasate pe montanţi sau oglinzile retrovizoare, care să difuzeze imaginile captate în timp real direct pe partea interioară a montanţilor, prin intermediul unor proiectoare minuscule, obţinând, astfel, montanţi "transparenţi". Sistemul a fost testat pe automobilul personal al familiei Gassler şi pare a fi absolut funcţional şi efectiv. Invenţia a fost prezentată în cadrul unei expoziţii în SUA, unde tânăra s-a bucurat de laudele juriului şi de un premiu de 25 mii dolari americani!

Deşi sistemul elevei compus din proiectoare este unul nou, însăşi ideea creării unor montanţi "transparenţi" aparţine celor de la Land Rover, care, însă, au propus echiparea montanţilor cu ecrane care să difuzeze imaginile captate de camerele exterioare. Tehnologia britanicilor, însă, nu a fost lansată încă pe modelele de serie, este mai scumpă şi, cel mai probabil, nu şi-ar putea face loc la bordul automobilelor deja produse şi lansate pe drumurile publice.
0
1,507
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!