(VIDEO) Premieră mondială: Mercedes-Maybach GLS! Tot ce trebuie să ştiţi despre cel mai luxos SUV din gama germanilor

21 Noiembrie 2019, 16:43
Denis Godorozea
Una dintre cele mai aşteptate premiere în rândul fanilor Mercedes-Benz şi Maybach are loc astăzi la Guangzhou — constructorul din Stuttgart prezintă în premieră noul Mercedes-Maybach GLS, primul SUV din gama sub-brandului de lux. Să vedem, deci, ce răspuns au pregătit germanii pentru rivalii britanici!
Până acum seria Mercedes-Maybach oferea doar versiuni de lux de top doar pentru gama S-Class, în diferite dimensiuni, inclusiv cu ampatament extins. Însă la nivel de design S-Class-ul cu sigla Maybach nu se distinge prea mult de cel de serie, ci doar în elemente decorative, cu o diferenţă majoră în materie de confort şi exclusivitate la bord.
Modificările aplicate SUV-ului GLS sunt similare metamorfozelor prin care a trecut limuzina S-Class pentru a primi sigla Maybach, însă cel mai mare SUV din gamă nu a avut nevoie de un ampatament mărit, or poate oferi mai mult decât suficient spaţiu la bord, în special pasagerilor spate, care de cele mai multe ori vor fi şi proprietarii acestui model.
Aşadar, designul exterior în linii generale este similar GLS-ului de serie, cu excepţia calandrului opulent caracteristic seriei Maybach şi barei de protecţie faţă cu prize de aer cromate. La posterior modificările sunt şi mai rezervate — aici se regăsesc mai multe suprafeţe cromate, precum inserţia orizontală ce uneşte blocurile optice spate şi chenarele gurilor sistemului de evacuare integrat în bara de protecţie spate.
Special pentru Mercedes-Maybach GLS au fost create jante de 22 ţoli cu multiple spiţe, iar standard SUV-ul dispune de aproape toate opţionalele, oferite pentru GLS-ul de serie contra cost, inclusiv farurile adaptive Multibeam cu câte 112 LED-uri per far. Opţional Maybach mai poate fi "încălţat" în jante de 23 ţoli din aluminiu.
Mercedes-Maybach GLS va întâmpina pasagerii cu un confort maxim din moment ce aceştia intenţionează să ia loc la interior — pentru un acces mai confortabil sunt prevăzute praguri retractabile automatizate din aluminiu, cu o lungime de doi metri fiecare, acţionate în momentul deschiderii portierei timp de o secundă, capabile să facă faţă greutăţilor de până la 200 kg. Şi iată că ajungem la punctul culminant al premierei de azi — habitaclul noului Mercedes-Maybach GLS. Deci interiorul va fi punctul decisiv care va determina potenţialul client să facă alegerea în favoarea constructorului din Stuttgart. Iar aici germanii pot uimi cu adevărat!
Clienţii vor alege între două configurări ale scaunelor din spate: banchetă unificată cu 3 locuri, sau două scaune separate cu o cotieră generoasă poziţionată central. În cel din urmă caz scaunele sunt amplasate cu 30 mm mai aproape de centrul habitaclului, comparativ cu bancheta standard, dar şi cu 120 mm în spate (evident, Mercedes-Maybach nu va oferi versiuni cu 7 locuri). Astfel, pasagerii celor două scaune din spate vor avea cu 16 mm mai mult spaţiu lateral, iar pentru picioare este rezervat un spaţiu generos de 1,103 mm! Mai mult, pasagerul spate din partea dreaptă poate acţiona scaunul pasagerului faţă şi beneficiază în acest caz de 1,340 mm pentru picioare. Da, prieteni, Mercedes-Maybach GLS oferă peste un metru de spaţiu pentru picioare pasagerilor spate. Mai e nevoie de un ampatament mărit?
Standard toate scaunele de la bord dispun de reglaje electrice, încălzire, ventilare şi funcţie de masaj. Spătarele scaunelor/banchetei din spate pot fi poziţionate la unghiuri între 27 şi 43.5 grade. Sistemul de climatizare Thermotronic din dotările incipiente este cu patru zone separate cu regim de acţionare silenţios. Bineînţeles, nu lipsesc aromele speciale puse la alegerea pasagerilor. Odată inclusă climatizarea automată va analiza temperatura aerului de afară şi de la bord, poziţia soarelui pe cer şi umiditatea aerului pentru a oferi un regim optim de funcţionare. Cei din spate vor putea interacţiona cu sistemul de climatizare prin intermediul tabletei mobile speciale, ce se află în cotiera centrală.
Sistemul multimedia MBUX pe lângă cele două display-uri din faţă de 12.3 inch, pentru instrumentarul de bord digital şi sistemul multimedia, include două tablete de 11.6 inch pentru pasagerii din spate, care au acces la toate sistemele automobilului, precum şi cei din faţă. Plăcerea acustică va fi asigurată de sistemul audio de înaltă performanţă Burmester cu 27 difuzoare. Tot standard este prevăzut acoperişul panoramic cu trapă electrică şi sistem de iluminare ambientală decorativă cu peste 60 nuanţe. Opţional clienţii, ce vor alege versiunea cu patru locuri, vor putea bifa un compartiment frigorific integrat încotiera spate, ce poate adăposti 3 sticle de şampanie şi un compartiment special pentru două cupe de argint cu sigle Mercedes-Maybach.
Nu mai pomenim despre tapiseria şi inserţiile decorative de cea mai înaltă calitate, or clienţii vor avea la alegere o sumedenie de combinaţii pentru a-şi crea un habitaclu mai special. SUV-urile din imagini au habitaclu tapisat cu piele fină Nappa şi inserţii din lemn şi metal.
Standard GLS cu sigla Maybach are suspensia pneumatică adaptivă Airmatic, iar opţional poate fi bifată suspensia E-Active Body Control. Ambele tipuri de suspensie au fost resetate special pentru versiunea de lux ca să ofere un confort maxim celor de la bord, însă cel din spatele volanului va putea beneficia de senzaţii tari în volan graţie regimurilor de condus puse la alegere, printre care şi un regim sport dedicat.
Cel mai puţin pasagerii din spate vor fi curioşi să afle despre unitatea de propulsie de sub capotă, însă şi aici cei de la Mercedes-Maybach au pregătit condimente mai speciale. Sub capota celui mai luxos SUV din gama constructorului din Stuttgart s-a situat benzinarul V8 de 4.0 litri, cu două turbocompresoare şi sistem electric de 48 V pentru generatorul-starter din cadrul sistemului de propulsie mild-hybrid EQ Boost. Motorul poate oferi la activ până la 558 CP şi 730 Nm.
Într-un regim de condus mai lejer sistemul EQ Boost poate deconecta o parte din cilindri pentru eficienţă maximă, iar în cazul unei accelerări mai dinamice va fi capabil să ofere un surplus de 22 CP şi 250 Nm pentru câteva secunde. Benzinarul se cuplează la cutia automată cu 9 rapoarte ce transmite cuplul pe ambele punţi prin intermediul sistemului 4MATIC. În această ipostază imensul Mercedes-Maybach GLS poate accelera până la 100 km/h în doar 4.9 secunde, având o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.
Mercedes-Maybach GLS va avea renumitul indice "600". Lansarea pe piaţă va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Ulterior germanii vor lansa şi o versiune superioară, GLS 680, însă la moment nu au oferit informaţii despre viitoarea premieră. Preţurile vor fi făcute publice mai târziu.
0
6,000
GALERIE FOTO (66 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!