Viitoarea generaţie Mercedes-Benz S-Class va avea un propulsor V12

27 Noiembrie 2019, 09:28
Denis Godorozea
În spaţiul web au fost publicate imagini şi informaţii noi despre viitoarea generaţie Mercedes-Benz S-Class W223. Noua navă amiral a fost lipsită de o parte din elementele de protecţie a prototipurilor de teste, iar oficialii Daimler au confirmat pentru presă că S-Class va menţine benzinarul V12 pentru versiunile de top şi cele de performanţă, precum Mercedes-Maybach S-Class şi Mercedes-AMG S-Class.
Apariţia unui benzinar V12 sub capota noului S-Class a fost confirmată chiar de şeful Daimler, Ola Kallenius. Potrivit oficialului, inginerilor le-a reuşit să adapteze benzinarul V12 la normele ecologice înăsprite, astfel încât pensionarea acestuia este amânată pentru încă cel puţin câţiva ani. În cazul actualei generaţii W222 Mercedes-Benz S-Class utiliza propulsorul imens în cadrul versiunilor cu siglele Maybach şi AMG S 65.
Fanii mărcii germane şi presa occidentală a ajuns la concluzia că benzinarul V12 va fi eliminat definitiv din gama constructorului din Stuttgart odată cu premiera celui mai luxos SUV din gamă, Mercedes-Maybach GLS, ce a avut loc câteva zile în urmă la Guangzhou. Publicaţia GTSpirit i-a adresat o întrebare în acest sens executivului Daimler, care a menţionat că propulsorul V12 va fi disponibil cel puţin pentru viitoarea generaţie S-Class. Totodată, acelaşi propulsor şi-ar putea face apariţia şi sub capota SUV-ului Maybach GLS în cadrul unor versiuni mai performante.
Declaraţiile lui Ola Kallenius vin, însă, în contradicţie cu declaraţiile făcute anterior de şeful Mercedes-AMG, Tobias Moers, care a anunţat anterior că viitoarele modele de performanţă germane vor renunţa în totalitate la propulsoarele V12. Astfel, probabil unitatea respectivă va fi disponibilă exclusiv pentru limuzina de lux Maybach S 600.
0
1,802
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!