Volkswagen prezintă în premieră noul ID Space Vizzion — conceptul prefaţează un viitor break electric de serie

20 Noiembrie 2019, 15:12
Denis Godorozea
Volkswagen va diversifica gama de modele electrice din seria ID cu un break stilat! Modelul este prefaţat de conceptul ID Space Vizzion la Salonul Auto de la Los Angeles. Se pare că germanii sunt siguri de potenţialul viitorului electromobil, or locul ales pentru premieră nu este unul tocmai potrivit, or break-urile nu se bucură de un succes pe piaţa din SUA. Astfel, cu debutul noului concept, seria conceptuală ID enumeră deja 7 modele, cel puţin 6 dintre care vor avea versiuni de serie.
Conceptul ID Space Vizzion nu prezintă doar aspectul exterior al viitorului model de serie, dar şi oferă informaţii despre substratul tehnic al acestuia, or lansarea pe piaţă va avea loc pe parcursul anului 2021, iar la moment germanii sunt angajaţi în etapele finale de teste.
Germanii afirmă că viitorul break electric va fi capabil să surprindă prin calităţile aerodinamice similare unui Gran Turismo veritabil în tandem cu spaţiul imens oferit la bord. Ei bine, Space Vizzion este şi unul dintre primele break-uri electrice pe piaţă, chiar dacă lansarea va avea loc în aproximativ doi ani.
Volkswagen ID Space Vizzion are la bază platforma MEB, comună cu celelalte concepte din seria ID, dar şi electromobilul de serie ID.3. Standard break-ul este echipat cu un singur motor electric, situat pe puntea spate, ce oferă la activ 272 CP. Versiunile de top vor putea fi echipate cu un motor adiţional pe puntea faţă, iar puterea maximă a celor două motoare va atinge în tandem 360 CP.
În ipostaza de top break-ul va putea accelera până la 100 km/h în 5.4 secunde. Având la bază o baterie de 82 kWh, Volkswagen ID Space Vizzion va putea parcurge până la 590 km, autonomie calculată conform standardului WLTP.
0
1,498
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!