A început producţia electromobilului Polestar 2! Tesla Model 3 va avea curând un rival de temut

3 Decembrie 2019, 09:19
Denis Godorozea
Sedanul electric Polestar 2, prezentat în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva din primăvara acestui an, a ajuns pe linia de producţia la uzina Geely din oraşul chinez Luqiao. Deocamdată, însă, este vorba despre o serie de producţie de test, pentru a adapta uzina pentru producţia ulterioară de serie a electromobilelor.
Coupe-urile hibride de performanţă Polestar 1, primul model din gama constructorului comun Volvo şi Geely, sunt produse la uzina chinezilor din Chengdu, însă modelul respectiv este produs într-o serie limitată, pe când electromobilul Polestar 2 vine să atace pe piaţă bestseller-ul american Tesla Model 3, iar pentru a face faţă unei cereri mai mari, chinezii au construit o uzină dedicată în oraşul Luqiao. De altfel, tot aici vor fi produse mai târziu şi celelalte electromobile din gama Polestar.
Polestar 2 a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Electromobilul cu o lungime de 4,607 mm este propulsat de două motoare electrice, cu o putere cumulativă de 408 CP şi 660 Nm. În această versiune electromobilul are nevoie de 4.7 secunde pentru a accelera până la 100 km/h.
Startul vânzărilor a fost dat imediat după premiera mondială — clienţii cointeresaţi trebuie să achite un avans de 1,000 euro pentru a plasa comanda preliminară. Iniţial compania va lansa doar versiunile speciale din ediţia de lansare — electromobilele dotate vor avea un preţ de 59 mii euro, însă ulterior vor fi disponibile nivele de echipare mai accesibile, cu un preţ de pornire de 39 mii euro. Producţia de serie va demara în luna februarie, urmând ca livrările să înceapă cu luna mai a anului viitor.
0
1,229
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!