(AUDIO) Compozitorul Leslie Mandoki a inventat sunetul pe care-l va genera Volkswagen ID.3

13 Decembrie 2019, 12:21
Denis Godorozea
Era electromobilelor este era în care sunetele generate de fiarele pe patru roţi vor fi inventate de compozitori cu renume, iar fiecare constructor sau chiar electromobil se va distinge cu un sunet original, generat în timpul mersului. Unul dintre electromobilele, care se vor a fi mai originale, este proaspătul Volkswagen ID.3 în interpretarea de serie, care s-a ales cu un sunet original, creat de compozitorul Leslie Mandoki şi divizia Volkswagen Design.
Din vara acestui an în Uniunea Europeană a intrat în vigoare legea care obligă constructorii de electromobile şi hibride să echipeze maşinile cu generatoare de sunet AVAS (Acoustic Vehicle Alert System), care la viteze de până la 30 km/h şi în marşarier să genereze sunete specifice pentru a atenţiona pietonii despre prezenţa automobilului în mişcare în apropiere. Mai mulţi constructori, însă, nu s-au limitat la atribuirea unor sunete standarde artificiale propriilor electromobile, dar au abordat problema mai creativ. Astfel, în industria auto au venit compozitorii.

Pentru Volkswagen ID.3 sunetul specific a fost inventat de compozitorul Leslei Mandoki, care a creat un sunet mai futurist, parcă inspirat din filmele Sci-Fi, dar care să dezvăluie caracterul primului electromobil de serie din gama Volkswagen ID. Ulterior, însă, nu este exclus că celelalte modele electrice din gamă se vor alege cu câte o "voce" proprie.
De menţionat, că Volkswagen nu este unicul constructor care a apelat la ajutorul maeştrilor de muzică pentru a atribui propriului electromobil un sunet specific. Anterior BMW a anunţat semnarea unui acord de cooperare cu renumitul compozitor Hans Zimmer, care va crea "vocea" electromobilelor bavareze.
0
1,480
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!