Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Atelierul american Factory Five pregăteşte un nou supercar — F9R are un benzinar V12 de 9.5 litri!

13 Decembrie 2019 - 16:53
Denis Godorozea
Compania americană Factory Five şi-a început activitatea acum 25 ani, fiind specializată pe crearea replicilor maşinilor de epocă, precum Shelby Cobra 427, însă compania mai are un supercar original, independent, creat de forţele inginerilor proprii — Factory Five GTM. Actuala navă amiral a companiei, însă, se află la apus de carieră, iar americanii pregătesc un succesor spectaculos, cu denumirea F9R, iar primele imagini şi informaţii au fost publicate în presa americană.
* Factory Five GTM — actualul supercar original al companiei americane

Factory Five nu a construit nici un prototip F9R, care să poată fi văzut pe viu, în web au fost publicate doar imagini render şi primele informaţii despre substratul tehnic. Astfel, conform planurilor, supercar-ul va avea un motor amplasat frontal, un benzinar V12 de 9.5 litri, prezentat publicului în cadrul evenimentului american SEMA. Benzinarul poate dezvolta un maxim de 755 CP şi 941 Nm. Americanii nu au dezvăluit însă caracteristicile dinamice, însă acestea vor fi impunătoare, or greutatea totală a supercar-ului va fi de doar 1,088 kg.
Producţia Factory Five F9R va demara în decursul unui an, iar până atunci prototipurile urmează să fie testate pe drumurile publice şi circuitul de curse. Precum şi actualul GTM, clienţii vor avea posibilitatea să achiziţioneze un F9R sub formă de componente aparte, pentru a savura din plin din procesul de asamblare. Afară de acesta, compania susţine că supercar-ul va putea fi echipat şi cu alte motoare din seria LS a celor de la General Motors, dar şi motoare produse de Ford.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter