Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Audi lansează pe piaţă două versiuni plug-in hybrid pentru cel mai mare SUV din gamă - Q7 TFSI e quattro

10 Decembrie 2019 - 09:18
Denis Godorozea
Audi diversifică propria ofertă în segmentul hibridelor cu două motorizări plug-in hybrid pentru cel mai mare SUV din gamă — Q7 TFSI e quattro. Cele două versiuni electrificate sunt disponibile pentru comandă în Europa, iar constructorul din Ingolstadt a publicat informaţii complete despre noile motorizări. De menţionat, însă, că sisteme de propulsie similare şi-au făcut apariţia în gama Audi mai devreme, pe alte modele.
Cel mai mare SUV din gamă în motorizările sale hibride de top mizează pe un benzinar turboaspirat V6 de 3.0 litri asistat, în ambele cazuri, de câte un motor electric. Clienţii vor putea alege, astfel, dintre versiunile 55 TFSI e quattro şi 60 TFSI e quattro, ambele având un substrat tehnic similar, diferenţa fiind făcută de performanţele livrate de tandemul motoarelor, însă nivelul de autonomie în regim 100% electric este similar pentru ambele modele. Astfel, clienţii vor face alegerea în funcţie de preferinţele personale în domeniul performanţelor, dar şi în funcţie de preţul indicat de fiecare versiune.

Motorizarea PHEV incipientă Q7 55 TFSI e quattro oferă la activ un total de 381 CP şi 600 Nm. În această ipostază SUV-ul poate accelera până la 100 km/h în 5.9 secunde, având o viteză maximă de 240 km/h, care poate fi atinsă doar în tandem cu cele două motoare incluse.
Versiunea de top, ce a fost botezată Q7 60 TFSI e quattro dezvoltă 456 şi 700 Nm şi este capabilă să asigure un timp de acceleraţie de 5.7 secunde până la 100 km/h, viteza maximă fiind limitată şi în acest caz la 240 km/h, cu ambele motoare puse în funcţiune. Cuplul este transmis prin intermediul cutiei automate cu 8 rapoarte sistemului de tracţiune integrală permanentă quattro, ce distribuie cuplul în proporţie de 40:60, cu surplus pe puntea spate.

Indiferent de versiune Audi Q7 TFSI e quattro are la bază o baterie de 17.3 kWh, care poate asigura o autonomie de până la 43 km, calculată conform standardului apropiat de realitate WLTP. În regim 100% electric SUV-ul poate rula cu viteza maximă de 135 km/h. Pentru ambele versiuni într-un regim de rulare mixt constructorul promite un consum mediu de combustibil cuprins între 2.8 şi 3.0 litri.
Cele două motorizări hibride sunt disponibile pentru comenzi preliminare în Europa. Preţul de pornire pentru Audi Q7 55 TFSI e quattro în Germania este de 74,800 euro, în timp ce SUV-ul hibrid de top are un preţ de minim 89,500 euro. Livrările vor demara până la finalul acestui an.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE FOTO (35 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter