Bentley marchează recordul de la Pikes Peak din acest an cu o ediţie specială a coupe-ului Continental GT

4 Decembrie 2019, 11:02
Denis Godorozea
În acest an Bentley a reuşit să stabilească un record mondial în segment pe renumitul traseu american Pikes Peak cu coupe-ul de performanţă Continental GT. Pentru a marca acest eveniment, britanicii au pregătit o versiune limitată a coupe-ului, care va fi produsă într-o serie de doar 15 unităţi. Anterior cu o versiune similară s-a ales şi SUV-ul Bentayga, care în 2018 s-a impus cu un record în segment pe acelaşi traseu american.
În luna iulie Bentley Continental GT a devenit cel mai rapid model de serie pe Pikes Peak, reuşind să parcurgă traseul în 10 minute 18.488 secunde. Cei de la Bentley au decis, ca şi anterior cu Bentayga, să marcheze acest eveniment prin lansarea unei ediţii speciale, limitate la doar 15 coupe-uri Continental GT, dezvoltate pe baza prototipului de performanţă care s-a impus cu cel mai bun timp de referinţă la Colorado.
Standard caroseriile coupe-urilor speciale vor fi vopsite în nuanţa exclusivă de verde Radium, însă din imaginile prezentate putem deduce că acestea vor fi disponibile şi în nuanţa neagră, cu elemente decorative de culoare verde Acid Green, nuanţă cu care au fost acoperite şi etrierele sport. La nivel de design exterior Continental GT Pikes Peak se vor distinge şi prin prezenţa unui pachet aerodinamic special, realizat din fibră de carbon. Coupe-urile vor dispune de jante originale de 22 ţoli, echipate cu anvelope Pirelli P Zero Colour Edition.
Tematica Pikes Peak poate fi urmărită cât la exterior, atât şi la interior: pe aripile faţă au fost aplicate siglele traseului, iar la interior, pe inserţia de carbon de pe planşa de bord s-a regăsit prezentarea grafică a traseului american. Tot la interior scaunele standard au fost înlocuite cu unele speciale, inspirate din sporturile cu motor, tapisate cu Alcantara şi cusături contrastante Radium.
Bentley Continental GT Pikes Peak este propulsat de benzinarul standard W12 de 6.0 litri, ce livrează la activ 635 CP şi 900 Nm. Cuplul este distribuit prin intermediul cutiei automate cu 8 rapoarte spre cele două punţi. În această ipostază Bentley Continental GT poate accelera până la 100 km/h în 3.7 secunde, viteza maximă fiind limitată la 333 km/h.
0
1,336
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!