Ce autonomie va avea BMW iX3? Bavarezii au dezvăluit informaţii noi despre viitorul SUV electric

18 Decembrie 2019, 12:21
Denis Godorozea
BMW a dezvăluit detalii noi despre substratul tehnic şi autonomia viitorului iX3. SUV-ul electric va fi prezentat în doar câteva săptămâni, iar producţia urmează să înceapă în prima jumătate a anului viitor.
BMW iX3, debutat în premieră în formă de concept în cadrul Salonului Auto de la Beijing în 2018, va fi primul SUV electric al mărcii bavareze şi primul model din noua gamă de electrice cu indicele "i". Potrivit informaţiilor oficiale, distribuite de BMW, viitorul electromobil va fi propulsar de motoarele electrice eDrive de a cincea generaţie, iar bateria va fi capabilă să ofere o autonomie de 440 km, calculată conform standardului WLTP.
De altfel, BMW iX3 va fi doar primul model care va utiliza noile tehnologii electrice bavareze, iar ulterior gama va fi suplinită cu sedanul i4 şi SUV-ul de top dezvoltat pe baza conceptului spectaculos iNext. Cel puţin versiunile de bază BMW iX3 vor avea un motor electric de 286 CP şi 400 Nm, montat pe puntea spate, ce va fi alimentat de la o baterie de 74 kWh.
De menţionat, că o autonomie similară poate oferi şi crossover-ul Audi e-tron în urma actualizării de soft lansate acum câteva săptămâni, însă modelul constructorului din Ingolstadt utilizează o baterie mai mare, de 95 kWh.
0
1,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!