Chinezii prezintă primul său SUV coupe stilat Lynk&Co 05, dezvoltat pe baza tehnologiilor Volvo XC40

9 Decembrie 2019, 09:14
Denis Godorozea
În gama Lynk&Co îşi face apariţia primul SUV coupe — compania ce aparţine gigantului chinez Geely se lansează în segmentul crossover-elor compacte cu siluetă stilată de coupe. Din punct de vedere tehnic, noul Lynk&Co 05 este aproape identic modelului cu indicele 01, având la bază platforma suedezilor CMA, utilizată şi de Volvo XC40, dar şi aceeaşi gamă de motorizări.
Lynk&Co 05 prefaţează metamorfozele în materie de design şi îmbunătăţirile de ordin tehnic, de care ulterior va beneficia şi crossover-ul Lynk&Co 01 facelift. Totodată, SUV-ul coupe este cu 80 mm mai lung decât crossover-ul clasic, măsurând în lungime 4,592 mm. La nivel de design exterior chinezii au pregătit câteva modificări: deşi au păstrat limbajul stilistic familiar, designerii au dispus instalarea unor faruri LED mai compacte, un calandru mai îngust, o bară de protecţie faţă şi capace pentru oglinzile retrovizoare exterioare noi. Lynk&Co 05 va fi disponibil cu jante din aliaj de 20 ţoli cu design original, pe când versiunea SUV clasică Lynk&Co 01 poate fi echipat cu jante de dimensiuni maxime de 19 ţoli.
Precum şi toate celelalte modele din gamă, noul Lynk&Co 05 are la bază platforma CMA a celor de la Volvo, pe care se bazează şi SUV-ul XC40. De la cel din urmă noul model chinez a moştenit gama de motorizări, printre care benzinarul turbo de 2.0 litri Drive-E cu 190 CP la activ. Motorul se cuplează doar la cutia automată cu 8 rapoarte, livrată de compania niponă Aisin. Mai târziu în oferta chinezilor va apărea şi benzinarul de 1.5 litri, dar şi motorizări hibride, identice celor de la Volvo.
SUV-ul coupe va fi lansat în primăvara anului viitor. Iniţial Lynk&Co 05 va fi disponibil în exclusivitate pe piaţa chineză, iar conducerea companiei nu a oferit detalii despre perspectivele apariţiei noului model şi în alte ţări.
0
1,308
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!