Facelift consistent în loc de generaţie nouă: Skoda Rapid se prezintă în Rusia cu design restilizat

12 Decembrie 2019, 09:21
Denis Godorozea
În Rusia a debutat noua generaţie Skoda Rapid — compacta cehă a beneficiat de un design absolut nou, inspirat de la noile Scala şi Octavia, însă a menţinut în întregime substratul tehnic al modelului precedent, inclusiv platforma tehnică şi motorizările.
Partea frontală şi posteriorul noului Rapid sunt absolut noi, cu blocuri optice şi bare de protecţie restilizate. Deja din nivelele de echipare incipiente compacta va oferi standard blocuri optice LED pentru luminile de zi, iar jantele vor fi de 15 sau 16 ţoli — anterior mai erau oferite jante de 14 ţoli.
Habitaclul a fost restructurizat, inspirându-se mult de la noua Scala, pe când volanul stilat cu două spiţe a fost preluat de la Octavia. Standard Rapid va dispune de sistemul multimedia Swing cu ecran color şi comenzi tactile Swing, iar pentru versiunile de top este rezervat sistemul Bolero, cu ecran de 8 inch.
Nivelele de echipare au fost uşor revizuite, însă în dotările incipiente Rapid nu oferă prea multe opţiuni, precum şi anterior, în interpretarea Active fiind prevăzute doar două airbag-uri, iar din sistemele de siguranţă activă sunt propuse doar ABS şi sistemul de stabilizare. În schimb, lista opţionalelor a fost suplinită cu un instrumentar de bord digital, iluminare ambientală, încălzire electrică a volanului, dar şi sisteme de siguranţă activă mai avansate, precum cel de prevenire a impacturilor frontale şi de monitorizare a stării şoferului.
Tehnic Skoda Rapid nu a suferit modificări — compacta are la bază platforma PQ25 cu un ampatament de 2,602 mm. În Rusia Rapid este oferit standard cu motorizarea 1.6 MPI, disponibilă în două variante de putere, cu 90 sau 110 CP la activ. Motorul respectiv se cuplează fie la o cutie manuală cu 6 trepte, fie la cutia automată Aisin cu 6 rapoarte. Pentru variantele de top este rezervat benzinarul turbo 1.4 TSI cu 125 CP, ce se cuplează la cutia robotizată DSG cu 7 rapoarte.
Ca şi anterior Skoda Rapid destinată pieţei din Rusia va fi produsă la uzina din Kaluga. Noul model a simţit o scumpire uşoară, comparativ cu predecesorul, preţul de pornire fiind de 11,750 euro.
0
2,945
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!