Ferrari a ales platforma şi denumirea primului său crossover! Premiera este planificată pentru 2021

24 Decembrie 2019, 12:04
Denis Godorozea
Ferrari se pregăteşte să deschidă o nouă filă în istoria sa — constructorul italian dezvoltă un prim SUV, care să devină unul dintre cele mai performante şi exclusiviste modele din segment, care să opună rezistenţă rivalului Lamborghini Urus. Primele informaţii despre substratul tehnic al viiutorului model au fost publicate în web.
În cadrul companiei viitorul model a primit denumirea Purosangue, însă modelul de serie ar putea fi redenumit ulterior. Modelul va prelua platforma şi o parte din substratul tehnic al proaspătului sportcar Roma, care este şi unul dintre cele mai confortabile modele din istoria companiei italiene, destinat în special călătoriilor şi mai puţin performanţelor de top.
Premiera primului SUV din istoria Ferrari este planificată pentru anul 2021, însă lansarea pe piaţă va avea loc mai târziu. Având la bază platforma sportcar-ului Roma, cu un grad mare de rudeni cu modelul Portofino, Ferrari Purosangue va avea sub capotă benzinare V6 şi V8, iar lista motorizărilor va include şi cel puţin o variantă plug-in hybrid. Versiunea de top va fi una clasică, însă, cu benzinar V12 de 6.5 litri.
0
1,448
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!