Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Hyundai Nexo a stabilit un record mondial de autonomie în segmentul electromobilelor cu hidrogen

11 Decembrie 2019 - 14:43
Denis Godorozea
Crossover-ul electric alimentat cu hidrogen Hyundai Nexo a reuşit să stabilească un record de autonomie în rândul electromobilelor de serie alimentate cu hidrogen. Cu un singur plin al rezervorului, Nexo a reuşit să parcurgă 778 km pe drumurile Franţei, iar la finalul expediţiei bordul mai indica un nivel de autonomie rămasă de 49 km. Astfel, organizatorii au demonstrată că electromobilul poate parcurge peste 800 km cu un singur plin, cifră importantă pentru constructorul sud-coreean.
La momentul apariţiei Hyundai Nexo avea o autonomie declarată de 800 km, însă aceasta fusese calculată conform vechiului standard NEDC, pe când conform noului standard WLTP autonomia maximă declarată a fost de 666 km, cea reală fiind chiar mai mică. Astfel, în cadrul noii expediţii, în cadrul căreia crossover-ul a fost pilotatelveţianul Bertrand Piccard, care a devenit anterior primul om ce a reuşit să facă înconjurul lumii cu un balon, iar mai târziu şi cu un avion Solar Impulse, specificul căruia este propulsia electrică alimentată doar cu energie solară.
De menţionat, însă, că rezultatul a fost atins cu respectarea strictă a unui regim de rulare lejer, pe când în cazul unei exploatări apropiate de un regim de rulare mai dinamic sau unul urban ar reduce autonomia considerabilă. Chiar şi aşa, constructorul din Coreea de Sud a reuşit să stabilească un record în segment, cu un Crossover Nexo de serie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter