Jaguar lansează o actualizare cu surplus de autonomie pentru SUV-ul electric I-PACE

6 Decembrie 2019, 12:31
Denis Godorozea
Jaguar a pregătit în cadrul proiectului I-PACE eTrophy o actualizare de soft pentru SUV-ul său electric, care să sporească autonomia modelului cu până la 8% cu un singur plin. Acum actualizarea devine disponibilă over the air şi pentru utilizatorii de rând, care au în posesie un I-PACE de serie, şi va fi inclusă pentru SUV-urile electrice comercializate ulterior.
Astfel, actualizarea gratuită şi disponibilă tuturor proprietarilor I-PACE va spori autonomia SUV-ului cu circa 8%, ceea ce înseamnă că versiunile de top vor putea parcurge până la 518 km cu un singur plin al bateriilor, pe când anterior autonomia maximă declarată era de 480 km. Ei bine, cifrele reale pot fi mai mici, însă chiar şi aşa clienţii vor simţi un surplus de autonomie şi în exploatarea zilnică.
Surplusul a fost obţinut în mare parte graţie revizuirii modului de funcţionare a sistemului de tracţiune integrală în regimul Eco prin funcţionarea concomitentă a celor două motoare electrice, situate pe ambele punţi. Totodată, britanicii au introdus modificări în regimurile de funcţionare a sistemului de recuperare a energiei în timpul frânării — SUV-ul electric a devenit mai efectiv în timpul frânării la viteze mici. Totodată, sistemul de la bord, ce calculează nivelul autonomiei rămase promite o precizie mai bună graţie ajustării la regimul de rulare a şoferului.
Actualizarea nu se limitează, însă, la îmbunătăţiri în drept cu autonomia maximă. Odată cu noul update de soft proprietarii vor beneficia de afişaje îmbunătăţite a instrumentarului de bord digital.
0
1,320
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!