Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

KIA Seltos va avea o versiune 100% electrică. Primele informaţii

26 Decembrie 2019 - 10:52
Denis Godorozea
KIA anunţă lansarea unei versiuni 100% electrice a noului crossover compact Seltos. Inginerii coreeni se află acum la etapele finale de teste, iar producţia de serie urmează să înceapă mai aproape de sfârşitul verii 2020. Primele informaţii despre viitoarea motorizare eco au fost, însă, dezvăluite.

Potrivit datelor preliminare, KIA Seltos EV va prelua substratul tehnic în întregime de la versiunea electrică Hyundai Kona Electric, iar asta înseamnă că crossover-ul va fi echipat cu un singur motor electric, montat pe puntea faţă, ce livrează 136 CP.
Motorul va fi alimentat de la o baterie de 39.2 kWh. Ulterior ar putea apărea şi o versiune mai performantă, similară variantei de top Kona Electric, cu 204 CP şi baterie de 64 kWh. Versiunea respectivă a crossover-ului Hyundai are o autonomie de 482 km (WLTP) şi poate accelera până la 100 km/h în 7.6 secunde.

Nu se cunoaşte pe ce piaţă va debuta iniţial Seltos EV — odată cu debutul modelului cei de la KIA au anunţat că acesta va fi un crossover global, oferit pe toate pieţele unde este prezentă marca sud-coreeană, însă până în prezent versiunile echipate cu propulsoare convenţionale cu combustie internă au fost lansate doar în America de Nord şi Asia.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter