Land Rover pregăteşte un SUV accesibil inspirat de noul Defender? Primele informaţii

19 Decembrie 2019, 16:32
Denis Godorozea
Land Rover pregăteşte un SUV absolut nou, accesibil, care să se duezele pe piaţă cu modele precum Volkswagen Tiguan şi Skoda Kodiaq. Potrivit informaţiilor distribuite de publicaţia britanică Autocar, viitorul model va fi unul dintre cele mai accesibile din gama Land Rover şi va avea un design inspirat de la noul Defender. Bineînţeles, acesta va pune accent pe confort în defavoarea posibilităţilor în offroad, or este menit să amplifice vânzările constructorului britanic la nivel global.
Potrivit informaţiilor preliminare, viitorul SUV Land Rover va prelua o parte din tehnologiile Range Rover Evoque, va avea sub capotă propulsoare Ingenium cu 3 cilindri de 1.5 litri, dar va mai fi disponibil cu motorizări hibride. La baza maşinii va sta platforma modulară D10, o versiune simplificată a platformei D8, utilizată de noile Evoque şi Discovery Sport. Preţul de pornire va fi de circa 25 mii lire sterline, iar producţia va avea loc la uzina britanicilor din Slovacia.
Premiera noului model, care încă nu are o denumire determinată, va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului 2021, urmând ca lansarea pe piaţă să aibă loc la începutul anului 2022. Noul model va avea misiunea importantă de a îmbunătăţi poziţiile constructorului britanic pe piaţa globală şi să sporească vânzările totale.
0
1,462
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!