Legendarul Mitsubishi Pajero poate reveni în gamă cu o nouă generaţie! Ce soluţie au identificat niponii?

17 Decembrie 2019, 12:08
Denis Godorozea
Mitsubishi Pajero este unul dintre offroader-ele iconice nipone, renumit în toată lumea pentru fiabilitatea şi practicismul pe care-l oferea la bord. Lansat pentru prima dată în 1982, Pajero a reuşit să cucerească victorii în diverse concursuri şi curse de talie mondială, dar şi inimile pasionaţilor auto, însă istoria sa a luat sfârşit cu cea de-a patra generaţie, pensionată cu versiunea de adio Final Edition. Dar se pare că Pajero mai are şanse să revină pe piaţă cu o nouă generaţie, iar cei de la Mitsubishi ar putea beneficia de ajutorul Nissan.
Mitsubishi trece în prezent printr-o perioadă extrem de dificilă — gama de modele este extrem de restrânsă, iar până şi automobilele actuale utilizează platforme şi tehnologii lansate mai devreme. Problemele financiare au dus la eliminarea definitivă din gamă a multor modele iconice din gama Mitsubishi, printre care Lancer şi, mai nou, Pajero, iar constructorul nipon şi-a pierdut independenţa, fiind acum parte a Alianţei Renault-Nissan. Se pare, însă, că asta şi va fi scăparea legendarului Pajero, or viitoarea generaţie ar putea împrumuta substratul tehnic de la Nissan Patrol.
În prezent Mitsubishi şi Nissan analizează posibilitatea lansării unei noi generaţii de offroader-e de dimensiuni mari, care să fie comercializate sub brandurile Mitsubishi Pajero şi Nissan Patrol. De menţionat că cel din urmă model de asemenea se află la sfârşit de carieră — actuala generaţie a fost prezentată în 2010, iar mai devreme în acest an a fost supusă unei modernizări ample. Astfel, pentru a reduce din costurile de dezvoltare, dictate de normele ecologice şi standardele de siguranţă înăsprite, cele două companii ar putea coopera în procesul de dezvoltare a noilor Pajero şi Patrol.
0
2,520
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!