Lexus a dezvoltat un nou benzinar V8 twin-turbo cu care va participa la cursa de anduranţă de pe Nurburgring

17 Decembrie 2019, 15:29
Denis Godorozea
Lexus a dezvoltat o nouă unitate de propulsie pe benzină, un V8 twin-turbo, care urmează să fie testat la greu în cursa de anduranţă de 24 ore pe Nurburgring. Benzinarul se va regăsi sub capota bolizilor de curse Lexus LC, iar ulterior va fi disponibil şi pentru maşinile de performanţă de stradă.

Niponii nu au dezvăluit detali tehnice şi nici măcar capacitatea cilindrică a noului motor, deşi potrivit unor surse neoficiale din interiorul companiei, motorul ar avea un volum de 4.0 litri şi o putere maximă de circa 600 CP. Se pare că noua unitate turbo va înlocui ulterior vechiul motor V8, aspirat natural, de 5.0 litri, ce livreză 477 CP şi 540 Nm. Dar dată fiind intenţia niponilor de a testa noul propulsor în cele mai dificile condiţii, în curse de anduranţă, se pare că acesta va da dovadă de o fiabilitate de excepţie.
Potrivit unor informaţii neconfirmate încă, noul benzinar twin-turbo va debuta pe piaţă cu bolidul de serie Lexus LC-F, destinat drumurilor publice, însă ulterior unitatea se va situa în topul motorizărilor celorlalte modele de performanţă din gamă.

Propulsorul va putea fi urmărit în acţiune începând cu luna mai a anului viitor pe Nurburgring, în cadrul cursei de anduranţă de 24 ore, unde Lexus va ajunge la grila de start pentru a 14-a oară.
0
1,350
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!