McLaren Speedtail devine cel mai rapid model de serie în gama britanicilor! Supercar-ul hibrid a atins 400 km/h

24 Decembrie 2019, 13:33
Denis Godorozea
Cel mai rapid model de serie din istoria companiei McLaren este proaspătul supercar hibrid Speedtail — acesta a reuşit să atingă viteza de 403 km/h în cadrul campaniei de promovare înainte de startul livrărilor. McLaren Speedtail a ajuns pe linia de producţie cu câteva săptămâni mai devreme, iar livrările urmează să înceapă în luna februarie a anului viitor.
Deşi premiera noului Speedtail a avut loc la finalul anului trecut, ulterior a urmat încă aproape un an de teste finale înainte de startul producţiei de serie. În cadrul testelor, dar şi parte a campaniei de promovare, britanicii au decis să accelereze cu proaspătul supercar hibrid până la o viteză record pentru gama de supercar-uri McLaren. Speedtail a fost adus pe aerodromul Kennedy Space Centre din Florida, unde a reuşit să atingă viteza de 250 mph, echivalentul a 403 km/h. Mai mult de atât, supercar-ul a executat acelaşi exerciţiu de 30 ori consecutiv, fiind pilotat de Kenny Brack, pilotul McLaren.
Noul Speedtail este succesorul legendarului McLaren F1, având o arhitectură interioară similară, cu scaunul şoferului poziţionat central şi două locuri pentru pasageri la posterior. Supercar-ul est epropulsat de un sistem hibrid, ce are la bază un benzinar V8 şi poate livra la activ un total de circa 1,000 CP, distribuite pe puntea spate. Deşi indică o viteză maximă mai mică decât unul dintre principalii rivali, Bugatti Chiron, modelul britanic este mai iute decât francezul în exerciţiul de acceleraţie de la 0 la 300 km/h cu 0.8 secunde, fiind capabil să cucerească viteza respectivă în doar 12.8 secunde. În total vor fi produse doar 106 unităţi Speedtail.
0
1,203
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!