Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Nissan a creat cel mai eco Pom de Crăciun pe baza electromobilului Leaf

9 Decembrie 2019 - 16:11
Denis Godorozea
Nissan a pregătit un Pom de Crăciun mai eco şi mai performant pentru sărbătorile de iarnă pe baza unui Leaf. Electromobilul a fost ornamentat cu mii de luminiţe LED, precum un Pom de Crăciun tradiţional, care funcţionează în baza sistemului electric de la bordul maşinii, iar cei de la Nissan afirmă că acesta nu afectează autonomia electromobilului.
În cadrul campaniei de promovare niponii şi-au propus să amintească, cât de eficiente sunt electromobilele graţie sistemului de recuperare a energiei electrice integrat în sistemul de frânare, ce poartă denumirea e-Pedal în cazul lui Leaf. Sistemul prevede o frânare automatizată, conectată cu pedala acceleratorului şi inclusă automat din moment ce şoferul nu mai interacţionează cu acceleratorul, exact precum în cazul lui Jaguar I-PACE. Potrivit estimărilor niponilor, la un parcurs de 17,700 kilometri sistemul poate recupera până la 744 kW energie, sau circa 20% din energia consumată de electromobil anual.
O statistică mai haioasă a celor de la Nissan arată, că energia recuperată timp de un an de Nissan Leaf ar fi suficientă pentru a alimenta 266 Pomi de Crăciun, ornamentaţi cu câte 700 becuri decorative fiecare, sau 744 TV-uri LED, sau 297 cuptoare electrice! :)
Nissan Leaf este comercializat în Europa în două versiuni de putere, cu 150 CP şi 320 Nm sau 211 CP şi 340 Nm la activ. În dependenţă de versiune, motoarele sunt alimentate de la baterii de 40 sau 62 kWh, capabile să asigure o autonomie de 270 km şi, respectiv, 385 km cu un singur plin.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter